به گزارش خبرساز ایران، از آنجا که فوتبالی ها معمولاً در سال درآمد خوبی دارند، ترجیح می دهند از سرمایه خود استفاده کنند و بیزینسی به راه بیندازند. بعضی از آن ها معمولاً پول را در حساب نگه نمی دارند و حداقل زمین و ماشین و خانه خرید و فروش می کنند تا سرمایه شان کم نشود. بی شک بیزینس من فوتبال ایران علی دایی است. اصلاً او بود که باعث شد تا فوتبالی ها شانس خود را در شغل های دیگر امتحان کنند. علی دایی از همان روز هایی که قرارداد خوب میبست، پولش را به همراه معروفیتش وارد بازار کار کرد. خودش تعریف می کند حتی وقتی در آلمان بازی می کرد پول ها را به ایران می آورد و سرمایه گذاری می کرد.
هم نسل های او مثل منصوریان، مهدوی کیا، کریمی و… هم کم و بیش بیزینس هایی می کردند. فوتبالیست های امروزی، اما به اندازه نسل ۹۸ سرشان در بیزینس نیست. اکثر آن ها ترجیح می دهند سرمایه گذاری مطمئن کنند و مثلاً رو به کار تولیدی نیاورند. این مطلب به خوبی نشان می دهد قدیمی ها به نسبت امروزی ها بیزینس من بهتری هستند. در زیر به ۱۰ فوتبالیست برتر ایران در حوزه کسب و کار اشاره ای می کنیم؛
۱– علی دایی، آقای پولدار فوتبال ایران
علی دایی آن روز که از اردبیل راه تهران را برای ادامه تحصیل در پیش گرفت، شاید فکر نمی کرد روزی آنقدر پولدار شود که مهمترین رکن زندگی در دنیای مدرن امروز، برایش در اولویت چندم قرار بگیرد. دایی را باید مرد شماره یک اقتصاد فوتبال و حتی ورزش ایران دانست. او که از کنار فوتبال به همه جا رسید و همه نیازهای مالی خود و اطرافیان نزدیکش را مرتفع کرد، این روزها علاوه بر عضویت در اتاق بازرگانی تهران، به عنوان یک تاجر جوان همچنان به دنبال ساخت یک شهرک توریستی در اطراف چالوس است. آقای گل فوتبال سابق جهان علاوه بر مالکیت چندین فروشگاه و گالری کفش و لباس در مراکز خرید یوسف آباد، منیریه، میدان محسنی و میلاد نور، نمایندگی انحصاری محصولات آدیداس و نایک را هم در ایران دارد و در کنار اینها یک کمپانی تولید البسه ورزشی را هم از چند سال پیش با نام و برند خود ایجاد کرده و پوشاک ورزشی بسیاری از باشگاه ها را تولید می کند. او قبلاً نمایندگی های بیشتری داشت، ولی به خاطر تحریم ها اکثر فروشگاه ها را جمع کرده و حالا یکی در منیریه و یکی هم در پاساژ آرتمیس پاسداران دارد. او شرکت بیمه هم دارد. البته به سمت جواهرات هم کشیده شده، چون همسرش جزو جواهر فروش های مطرح تهران است. دایی همچنین یک کافه رستوران در برج روما کامرانیه دارد که در بیشتر مواقع در آن حضور دارد.
۲– خداداد عزیزی، پرحاشیه اما موفق
چهره پر دردسر، جنجالی، پرحاشیه اما با نمک دهه ۷۰ و ۸۰ فوتبال ایران را هم باید یکی از مردان موفق در حوزه کسب و کار و فعالیت های اقتصادی دانست. او که به لطف درخشش در مسابقات مقدماتی جام جهانی ۹۸ و ثبت حماسه ملبورن به اسطوره فراموش نشدنی ما ایرانی ها بدل شدت و بلافاصله راه فوتبال اروپا و کشور آلمان را در پیش گرفت، پس از پایان دوران حرفه ای فوتبال، اگرچه یکی از مربیان خاص و پرحاشیه اما کم اثر فوتبال کشور هم به شمار می رود، در طول همه این سال ها نشان داده است که شم اقتصادی خوبی دارد و بسیار با مهارت فکرش را در این مسیر به کار گرفته است. او ابتدای فعالیت اقتصادی خود را با سرمایه گذاری در حوزه پوشاک ورزشی آغاز کرد و همراه با مجید ساعدی فر کمپانی تولید پوشاک «مجید» را که معروفترین برند داخلی است، راه اندازی کرد. خداداد اما خیلی زود به این نتیجه رسید که سرمایه گذاری در حوزه پوشاک وقت تلف کردن است و سرمایه اش را در بخش های دیگری به کار گرفت. از معاملات املاک تا ساختمان سازی و این اواخر هم واردات قطعات خودروهای خارجی. او البته بخشی از سرمایه خود را به دبی برده و یک شرکت تولید قطعات یدکی خودرو هم در کشور سنگاپور احداث کرده است. این شرکت به نظر می رسد درآمد بسیاری برای حماسه ساز ملبورن دارد و او را راضی نگه داشته است. خداداد مدتی زیادی هست که فعالیت خاصی در حوزه فوتبال ندارد.
۳– علی کریمی، شماره ۸ پولدار
شماره هشت تاریخی فوتبال ایران، سال ها قبل پیش از آنکه ردای جادوگری بر تن کند، در کرج مسافرکشی می کرد. او یک پیکان گوجه ای داشت. دورانی که به عنوان یک پدیده در فتح تهران بازی می کرد. او وقتی که به پرسپولیس هم پیوست، قبل و بعد از تمرین با ماشین خود کار می کرد تا خرج خود را دربیاورد. از آن روز که فوتبال و زندگی روی خوشش را به علی کریمی نشان داد، توانست به اندوخته های مالی بسیار دست یابد. حضور چند ساله در سطح اول فوتبال دنیا و مهمتر از آن، عقد قراردادهای میلیاردی با تیم های عربی حوزه خلیج فارس، رفته رفته از علی کریمی مردی پولدار و اقتصادی ساخت. او جدا از تمام موفقیت های ریز و درشتش در فوتبال و البته منهای تمام محبوبیتی که در این حوزه برای خود به دست آورد، در حوزه کسب و کار هم مردی است که توانایی زیادی دارد.کریمی فعالیت خود را در فضای اقتصادی و کسب و کار از شراکت با حامد کاویانپور در بحث ساخت و ساز آغاز کرد ولی در ادامه به تیم دو نفره خداد و مجید ساعدی فر در شرکت پوشاک «مجید» پیوست و سرمایه گذاری در این حوزه را آغاز کرد و امروز هم به تنهایی ساخت و ساز ساختمان را در دستور کار دارد.
۴– کریم باقری، علاقه مند به فرش و کامیون
کریم باقری هم از جمله تبریزی های محبوب فوتبال ایران، علی الخصوص باشگاه پرسپولیس است. کریم باقری از جمله آخرین نفرات نسل طلایی فوتبال ایران بود که اتفاقا در همان دوره ترانسفر دایی و خداداد، او نیز در سطح اول فوتبال آلمان و باشگاه آرمینیا بیلیفلد توپ می زد. «آقا کریم» هواداران پرسپولیس، برخلاف دایی و خداداد که بعد از پایان دوران حرفه ای فوتبالشان راه بازار کسب و کار را در پیش گرفتند، در همان دوران فوتبالی اش از آنجا که علاقه بسیاری به «ولوهای زردرنگ» سوئدی داشت، با کمک پدرش هر چه پول داشت در همین راه هزینه کرد و چند دستگاه از همین کامیون ها خرید. کریم باقری به همراه پدر همسرش هم یکی از تجار معروف فرش ایران و تبریز در دنیای فرش است. تجارتی که به نظر سود بسیاری برای مرد کم حاشیه فوتبال ایران داشته و او به منابع مالی بسیاری از این راه رسیده است.
۵– مهدی مهدوی کیا، ملاک بزرگ
مهدی مهدوی کیا از آن دست بازیکنانی است که به واسطه حضور قریب به یک دهه ای در فوتبال آلمان، سرمایه بسیاری کسب کرده است. او که به واسطه سال ها حضور در تیم فوتبال هامبورگ، امروز به یکی از اسطوره های این باشگاه متمول و بزرگ آلمانی بدل شده است، در فضای اقتصاد و کسب و کار علاقه زیادی به ملک دارد و تقریبا همه داشته های مالی اش را در مسیر خرید املاک، آن هم در آلمان و تهران به کار گرفته است. موشک سال های گذشته هامبورگ، اخیرا سرمایه گذاری در بخش صادرات و واردات را نیز آغاز کرده و حتی علاقه زیادی به زمین های کشاورزی پدرش در یکی از روستاهای اراک دارد.
۶– قلعه نویی، مرد شیک پسند فوتبال
ژنرال استقلالی ها آنقدر درگیر مربیگری در لیگ برتر است که کمتر فرصت رسیدن به امور دیگر را دارد. او که همیشه مدعی است بیشترین درآمدش از محل مربیگری در لیگ برتر است. او که به عنوان پرافتخارترین مربی فوتبال ایران سالانه مبالغ بسیاری از باشگاه های لیگ برتر می گیرد، در کنار فعالیت در حوزه فوتبال، بخشی از سرمایه بسیار زیاد خود را صرف خرید یک مبل فروشی در خیابان ولیعصر کرده است و البته بدش هم نمی آید در بازار ساخت و ساز سرمایه اش را به کار گیرد. در مورد ژنرال آبی ها شنیده می شود که او استخر و سونای پرطرفداری هم دارد.
۷– غلام پیروانی، کسب و کار با گاوداری
«شاغلام» برخلاف چهره و خلق و خوی سنتی اش، یکی از پولدارترین های فوتبالی به شمار می رود. ارث به جا مانده از خانواده پدری برای برادران پیروانی خوش یمن بود و در این بین فقط غلام بود که علاوه بر حضوری فعال در کار خرید و فروش زمین، شغل پدر را ادامه داد و گاوداری مدرنی را که یادگار پدرش بود، حفظ کرد و سرپا نگه داشت. البته به دلیل مشغله زیاد کاری، مدیریت این گاوداری را به عهده یکی از نزدیکانش گذاشته است و خود فقط گاهی به آنجا سر می زند تا خیالش از بابت تنها یادگار پدرش، راحت باشد.
۸– فرهاد مجیدی، سرمایه دار آبی ها
به کاپیتان و سرمربی سابق آبی ها به واسطه سال ها حضور در فوتبال کشورهای حوزه خلیج فارس، سرمایه بسیاری جمع کرده و خود را از جمله مردان موفق اقتصادی فوتبال ایران می داند. مجیدی تقریبا همه داشته های مالی خود را در بخش ساختمان های دبی سرمایه گذاری کرده و یکی از مالکان بزرگ ساختمانی در این شهر تفریحی، اقتصادی است.
۹– جواد نکونام، مردی در بازار عطر
کاپیتان تیم ملی فوتبال و البته تیم استقلال، یکی از خوش پوش ترین چهره های فوتبالی است و شاید به همین دلیل است که به بازار عطر و ادکلن توجه زیادی دارد و حالا در واردات عطرهای خارجی یکی از فعالترین ها به شمار می آید. البته نکونام در کنار این تجارت شیک و البته پول ساز، با تنی چند از دوستان خودش تولیدی پوشاک و لوازم ورزشی هم تاسیس کرده است. نکونام از آخرین قرارداد خود با باشگاه اوساسونا، مبلغ زیادی دریافت کرد که در کنار آن علی فتح الله زاده هم مبلغ زیادی برای حضور او در استقلال هزینه کرد.
۱۰– علیرضا منصوریان
قبلاً در کار واردات قطعات کامپیوتر بود. در صنعت چاپ هم فعالیت میکرد ولی رفته رفته به سمت رستورانداری رفت. البته او چهار فستفود دارد. یکی در دردشت و سه تا هم در سعادت آباد،. یک رستوران عربی هم دارد که معمولاً پاتوق خودش همانجاست.
ثبت دیدگاه