حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

شنبه, ۸ دی , ۱۴۰۳ 27 جماد ثاني 1446 Saturday, 28 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 6679 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1×
ماجرای محبوبیت «دایی دوم»
08 مرداد 1401 - 14:00
1
اخیراً بخش «لحظه‌ها» در پیام‌رسان ویچت چینی‌ها به طور ناگهانی غرق در یک ویدئوی کوتاه شده است.
پ
پ

به گزارش خبرساز ایران، این ویدئوی کوتاه با عنوان «سه روز برگشت به دهکده، دایی دومم استرس درونی‌ام را درمان کرد» در ۲۵ ژوئیه (۳ مرداد) منتشر شد و در حال حاضر فقط در شبکه اجتماعی چینی‌زبان «بیلی‌بیلی» ۳۰ میلیون بازدید و بیش از ۴٫۴۷ میلیون لایک دریافت کرده است. همچنین پست‌های داغ و نظرات و تعاملات مرتبط با آن در کل اینترنت بی شماراست.در این ویدئو ۱۱ دقیقه‌ای، نویسنده زندگی دایی دوم خود را تعریف می‌کند. این دایی ۶۶ ساله از کودکی عملکرد تحصیلی بسیار خوبی داشت و در آزمون‌های مختلف رتبه اول را کسب کرد اما به دلیل تب بالا و بر اثر درمان اشتباه معلول شد. دایی دوم پس از تجربه چنین تغییرات زندگی، با تلاش و استعداد خود به یک نجار و تعمیرکار عالی تبدیل شد؛ در همان زمان، دختری را به فرزندی پذیرفت و از مادر سالخورده خود مراقبت کرد؛ سالهاست وی در این دهکده فردی است که  روستائیان بیشتر از دیگران به کمکش نیاز دارند. 

اما داستان معمولی این پیرمرد روستایی چرا ناگهان به یکی از پرطرفدارترین ویدئوها در شبکه‌های اجتماعی چین تبدیل شده است؟

پیامی در اپلیکیشن «بیلی‌بیلی» وجود دارد که ۳۶۰ هزار لایک دریافت کرده و احساسات بسیاری از مردم را بیان می‌کند:

«به نظر دور از ذهن است اما روایت آرام با شوخی‌های گاه و بیگاهش، احساسات را پشت کلمات پنهان کرده و همین اشک از چشمان انسان جاری می‌کند. این ویدئو با اینکه هیچ جلوه ویژه خاصی ندارد اما یک اثر عادی و معمولی نیست بلکه بیشتر شبیه یک مستند مینیاتوری است؛ این یک فیلم کوتاه ساده است که خیلی زود به پایان می‌رسد اما همین آن را شبیه “زندگی یک آدم معمولی” کرده است.»

بسیاری از کاربران اینترنتی چینی گفتند که با دیدن این ویدئو به یاد پدرشان افتاده‌اند که در روستا زندگی می‌کرد یا «دایی دوم» در کنارش. در تحلیل روزنامه کشاورز چین آمده است اگر «دایی دوم» را درک کنید، کشاورزان چینی را درک خواهید کرد. «دایی دوم» مظهر ویژگی‌های معمولی کشاورزان چینی است: سختکوش، بخشنده و ماهر در امرار معاش. به این سبب هزاران سال است که کشاورزان چینی  توانسته‌اند در مصائب محکم بایستند و به مثابه ستون فقرات کشور و ملت باشند.

چینی‌ها با اجرای ۴۰ سال سیاست اصلاحات و گشایش، روند توسعه صدها ساله کشورهای دیگر را در مدت زمان بسیار کمتری تجربه کردند.

در روند نفسگیر مدرنیزاسیون به سبک چینی، افراد بی‌شماری با تلاش‌های بی‌وقفه سرنوشت خود را از طریق دانش تغییر دادند وشمار بسیاری هم مانند «دایی دوم» سرنوشت برای آنها ماجرای دیگری رقم زد. جالب اینجاست که آنها به سرنوشت خود اعتراف می‌کنند، اما شکست را نمی‌پذیرند؛ آنها کوچک هستند و مانند کرم شب تاب می‌درخشند و دیگران را با «نور» خود روشن می‌کنند.

در این عصر توجه محور، مایه خوشحالی است که بسیاری از مخاطبان داستان یک کشاورز را دیده و درباره آن به ابراز نظر پرداخته‌اند. در عین حال  بسیاری از رسانه ها و کاربران چینی متوجه شدند که دایی دوم امسال ۶۶ ساله و مادرش ۸۸ ساله شده و باید به مراقبت‌های لازم برای زندگی سالمندی آنها توجه بیشتری شود.

ارتقاء صنعت مراقبت از سالمندان روستایی، حلقه اساسی راهبرد احیای روستایی چین محسوب می‌شود.این یک گزینه ضروری برای جبران ضعف‌های معیشتی مردم، دستیابی به توسعه با کیفیت بالا و تحقق هدف «هیچ کسی در راه دستیابی به رفاه نسبی جا نمی‌ماند» است.  

در حال حاضر دولت چین راهبرد احیای روستایی را با قدرت ارتقاء می‌بخشد و بنا بر این مراقبت از زندگی سالمندی «دایی‌های دوم» که تمام عمر خود را سخت کار کرده‌اند، تضمین‌های سازمانی قوی‌تری دریافت خواهد کرد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.