حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

شنبه, ۱ دی , ۱۴۰۳ 20 جماد ثاني 1446 Saturday, 21 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 6679 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1×
همه آسمان‌خراش‌هایی که فرو ریختند؛ از متروپل و پلاسکو تا برج های دوقلوی آمریکا
07 خرداد 1401 - 8:00
2
ساختمان پلاسکو، برج های دوقلو نیویورک، هتل نیو ورلد سنگاپور، فروشگاه سامپونگ کره و ... از جمله مهم ترین ساختمان هایی هستند که پایان تلخ و کشنده ای داشتند.
پ
پ

به گزارش خبرساز ایران، فرو ریختن ساختمان متروپل آبادان بسیاری را ناراحت و غمگین کرد. فروریختن ساختمانی همانند متروپل آبادان ناشی از سهل انگاری معماران و مالک این ساختمان بوده چرا که تنها بعد از یک سال از گذشت ساخت، فروریخت و به همین دلیل، این فاجعه در نوع خود کم سابقه بوده و قابل مقایسه با سایر حوادث نیست، اما می توان به این بهانه مروری بر بزرگترین حوادث مربوط به ریزش برج ها و آسمان خراش ها داشت و ساختمان های بلندی را که در طول تاریخ و در کشورهای مختلف دنیا ریزش کرده و باعث مرگ و جراحت بسیاری از شهروندان شده اند، مرور کرد.

در زیر به برخی از مهم ترین بناهای بلندی که با ریزش خود باعث فوت انسان های بسیار شده اند اشاره می شود:

حادثه ساختمان پلاسکو ایران

 آتش‌سوزی و ریزش ساختمان پلاسکو حادثه‌ای بود که صبح روز پنجشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۵ در چهارراه استانبول واقع در مرکز تهران رخ داد. در پی وقوع این آتش‌سوزی، ساختمان پلاسکو به‌طور کامل فرو ریخت. ساختمان پلاسکو در حالی پس از ۳٫۵ ساعت سوختن، فرو ریخت که تعداد زیادی مأمور آتش‌نشانی در حال مهار آتش‌سوزی، در بیرون و داخل ساختمان بودند و عده‌ای از آن‌ها زیر آوارِ ناشی از فرو ریختن ساختمان ماندند و شهید شدند.

بنابر گزارش اورژانس تهران، تعداد مصدومان این حادثه بیش از  230 نفر بوده‌است. ۵۲ نفر از مصدومان پس از بستری در بیمارستان و دریافت خدمات درمانی لازم، ترخیص شدند. همچنین، چند ده نفر نیز در این حادثه جان باختند که بیشترشان آتش نشان بودند.

حادثه برج های دوقلو آمریکا

مرکز تجارت جهانی یا همان برج های دوقلو نیویورک در حملات ۱۱ سپتامبر فروریختند. در این حادثه تروریستی، ساختمان شماره یک، ساختمان شماره ۲ و ساختمان شماره ۷ فرو ریخت. کشته شدگان این حمله‌ها در مجموع 2.974 تن بودند، که با در نظر گرفتن ۱۹ هواپیماربا در کل شمار کشته‌های این حمله‌ها به ۲٫۹۹۳ تن می‌رسد. بیشتر کشته شدگان این حمله‌ها مردم عادی و شهروندانی بودند که ملیت ۹۰ کشور گوناگون جهان را داشتند. به‌علاوه، مرگ دست‌کم یک تن ناشی از قرارگرفتن در برابر گرد و خاک به وجود آمده از ویرانی دو برج نیز گزارش شد.

خبرگزاری رویترز در گزارشی که سال ۲۰۱۹ منتشر کرد، شمار مجروحان و آسیب‌دیدگان حملات ۱۱ سپتامبر را نیز حدود ۲۵ هزار نفر اعلام کرد. این حادثه به قدری تاثیرگذار بود که باعث وقوع دو جنگ مهیب عراق و افغانستان گردید.

حادثه هتل نیو ورلد سنگاپور

هتل نیو ورلد ساختمانی ۶ طبقه در سنگاپور بود که در سال ۱۹۸۶ در عرض یک دقیقه ویران شد و ۵۰ نفر در زیر آوار آن دفن شدند. سنگاپور به سرعت عملیات امداد و نجات را آغاز کرد و از کشورهای دیگر هم کمک طلبید. آتش نشانان در ابتدا عملیات آوار برداری را از بالا شروع کردند که موفقیت آمیز نبود سپس شروع به حفر تونل کرده و توانستند ۱۷ نفر را نجات دهند.

حادثه فروشگاه زنجیره‌ای سامپونگ کره جنوبی

در بیست و نهم ژوئن ۱۹۹۵ فروشگاه زنجیره‌ای سامپونگ در مدت ۲۰ ثانیه با خاک یکسان شد و ۵۰۲ کشته و ۹۳۷ زخمی برجای گذاشت. سهل‌انگاری و نادیده گرفتن اصول اخلاقی مهندسی از جمله عوامل شکل‌گیری این حادثه معرفی شدند. مدیر ساختمان نیز از دیگر عوامل این حادثه شناخته شد؛ زیرا بنا به اصرارهای وی کاربری ساختمان از اداری به فروشگاه زنجیره‌ای در زمان ساخت تغییر یافت. همچنین، مالک ساختمان بعد از ساخت بنای اصلی، طبقه پنجم را با استفاده از مصالح سنگین به این بنا اضافه کرده بود که این امر نیز در تخریب آن موثر بود.

برج‌های هایلند در مالزی

مجتمع‌های مسکونی برج‌های هایلند که از مجموعه سه بلوک ۱۲ طبقه تشکیل شده بود در دسامبر ۱۹۹۳ در یکی از شهرهای کوالالامپور بر اثر بارش شدید باران و وقوع رانش زمین دچار حادثه شد. در روز نخست حادثه تنها سه نفر از میان گل و لای نجات پیدا کردند و متاسفانه در مدت ۱۲ روز جستجو، امدادگران نتوانستند هیچ بازمانده دیگری را پیدا کنند. تلفات این حادثه ۴۸ الی ۵۰ تن اعلام شده‌است.

حادثه هتل رویال پلازا تایلند

صبح روز ۱۳ آگوست ۱۹۹۳ ساختمان هتل رویال پلازا در کمتر از ۱۰ ثانیه فرو ریخت. در اثر این حادثه ناگهانی ۱۳۷ نفر از اهالی ساختمان کشته و ۲۲۷ نفر نیز مجروح شدند.

بلافاصله عملیات امداد و نجات با امید به یافتن نشانی از زیرآوارماندگان آغاز شد و افراد محبوس از طریق تلفن‌های همراه درخواست کمک کردند. از آنجایی‌که در زمان وقوع حادثه جلسه شرکت نفتی تایلند و نیز تعدادی دیگر از جلسه‌ها و سمینارها بصورت همزمان در حال برگزاری بود، آمار تلفات بسیار زیاد بود.

متهمان و مقصران این حادثه از جمله مالک هتل، مهندس و معمار هتل به جرم افزودن ۳ طبقه غیر مجاز در سال ۱۹۹۰ از سوی پلیس بازداشت شدند. همچنین، ذخیره مقادیر زیادی آب در پشت بام ساختمان از عوامل دیگر این حادثه معرفی شد.

آتش‌سوزی برج گرنفل انگلیس

آتش‌سوزی برج گرنفل در یک برج مسکونی بزرگ در غرب لندن در یک بامداد ۱۴ ژوئن ۲۰۱۷ آغاز شد و سرانجام صبح همان روز مهار شد. براساس آخرین آمار اعلام شده توسط مقامات لندن، در ۲۳ ژوئن ۲۰۱۷ حداقل ۷۹ نفر کشته یا مفقود شدند و نزدیک به ۱۰۰ نفر هم زخمی شدند.

تحقیق‌های منتشر شده نشان می‌دهد که آتش‌سوزی این برج از یک یخچال فریزر مدل «هات پوینت» شروع شد. رئیس بازرسی پلیس گفت که این مدل یخچال آزمایش‌های لازم را کامل طی نکرده بود و باید جمع‌آوری می‌شد، همین‌طور عایق و کاشیهایی که برای کف این برج استفاده شده بود بررسی ایمنی آن نیز کامل انجام نشده بود که در تحقیقهای مشخص شده این نوع عایق و کاشی نیز سریع شعله‌ور شده‌اند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.