حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

شنبه, ۸ دی , ۱۴۰۳ 27 جماد ثاني 1446 Saturday, 28 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 6679 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1×
شورایِ شهرِ مردم
08 اردیبهشت 1401 - 16:48
0
حقوق شهروندی-3

«حمیدرضا هداوندی» عضو شورای اسلامی شهر شریف‎آباد در سلسله مطالبی به حقوق شهروندی پرداخته و این بار درباره «شوراهای شهر» در سالروز تأسیس شوراها در کشور نوشته است.

پ
پ

به گزارش خبرساز ایران، حمیدرضا هداوند که سال‎ها سابقه فعالیت در شهرداری ورامین و شورای شهر شریف‎آباد را دارد، در سومین مطلبش نوشته است:

«شورای اسلامی شهر، شورای مردمی برای مردم است که از رأی مستقیم جامعه برآمده و دائم زیر ذره‌بین همین مردم است؛ شورایی که اصول ۶ و ۷ و ۱۰۰ تا ۱۰۶ قانون اساسی، آن را به‌عنوان یکی از ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران مطرح و تثبیت کرده است.

ايجاد پارلمان محلی عالی و کارآمد در شهر برای توسعه خدمات به مردم و ايجاد «مديريت واحد شهری»، در جهت رفع ناهماهنگی‌ها و تداخل وظايف سازمان‌های خدمات‌رسان به‌واسطه تعدّد مراكز تصميم‌گيری که ايجاد نارضایتی بین مردم را در پی دارد، جلوگیری از ضايع شدن بیت‌المال و ايجاد مشكلاتی مانند ترافیک، عدم وجود فضای سبز و مراکز تفریحی و… هدف تشکیل شورای اسلامی بوده است.

درواقع، قرار بر این است که کار هر سازمان و نهادی در ارتباط با شهر، از يك مركز تصمیم‌گیری «مديريت» شود تا از «چندباره‎كاری» جلوگيری شود و این مرکز مدیریتی، طبق تعریف قانونی، «شورای شهر» است که وظیفه دارد تا از هر ديدگاهي كه بيشتر منافع شهر تأمين می‌شود و وظايف ديگر نهادها را مختل نمی‌کند، «هماهنگی» ایجاد کند.

نهاد «شورای شهر» تنها ۲۳ سال دارد و هنوز دوران پرتَلاطُمِ جوانی را طی می‌کند و قطعاً در کنار خدمات و برکات بسیار زیادی که برای جامعه دارد، نواقص و کاستی‌هایی نیز دارد؛ «شورای شهر» ازنظر اجتماعی دارای جایگاه ویژه‌ای با قدرت مانور بالاست که باید با آسیب‌شناسی خود، به اصلاح امور و بهبود کیفیت روابط و تعاملات با مردم و مسئولان دیگر بپردازد و روزبه‎روز کارآمدتر و مردمی‌تر شود.

از سویی، نقش‌ اصلی اجتماعی شورا، «نقش نظارتی» بر امور شهر و شهرداری است که تبلور «مسئولیت اجتماعی مردم» است تا به شکل نهادِ قانون‌مندِ منتخبِ مردم، اِعمال شود و به‌دوراز «سیاست‎زدگی» و شعارهای دهان‌پرکن، در عمل به حرکت و تحولات عمده‌ بیانجامد تا تداوم رشد و توسعه شهر، تثبیت شود.

از سوی دیگر، ایفای درست نقش‌های مدیریتی، هماهنگی و نظارتی شورا، نیازمند آمادگی و آموزش علمی و دقیق اعضای شورای شهر است که علاوه بر آرای عمومی آحاد جامعه، باید دانش و مهارت مدیریتی و حقوقی معتبر، مهارت‌های علمی و کاربردی را داشته باشند تا «شورایِ شهرِ مردم» شکل بگیرد و جامعه از «مردمی و برای مردم بودنِ شورا» بهره محسوس و کافی ببرد».

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.