به گزارش خبرساز ایران، حمیدرضا هداوند که سالها سابقه فعالیت در شهرداری ورامین و شورای شهر شریفآباد را دارد، در سومین مطلبش نوشته است:
«شورای اسلامی شهر، شورای مردمی برای مردم است که از رأی مستقیم جامعه برآمده و دائم زیر ذرهبین همین مردم است؛ شورایی که اصول ۶ و ۷ و ۱۰۰ تا ۱۰۶ قانون اساسی، آن را بهعنوان یکی از ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران مطرح و تثبیت کرده است.
ايجاد پارلمان محلی عالی و کارآمد در شهر برای توسعه خدمات به مردم و ايجاد «مديريت واحد شهری»، در جهت رفع ناهماهنگیها و تداخل وظايف سازمانهای خدماترسان بهواسطه تعدّد مراكز تصميمگيری که ايجاد نارضایتی بین مردم را در پی دارد، جلوگیری از ضايع شدن بیتالمال و ايجاد مشكلاتی مانند ترافیک، عدم وجود فضای سبز و مراکز تفریحی و… هدف تشکیل شورای اسلامی بوده است.
درواقع، قرار بر این است که کار هر سازمان و نهادی در ارتباط با شهر، از يك مركز تصمیمگیری «مديريت» شود تا از «چندبارهكاری» جلوگيری شود و این مرکز مدیریتی، طبق تعریف قانونی، «شورای شهر» است که وظیفه دارد تا از هر ديدگاهي كه بيشتر منافع شهر تأمين میشود و وظايف ديگر نهادها را مختل نمیکند، «هماهنگی» ایجاد کند.
نهاد «شورای شهر» تنها ۲۳ سال دارد و هنوز دوران پرتَلاطُمِ جوانی را طی میکند و قطعاً در کنار خدمات و برکات بسیار زیادی که برای جامعه دارد، نواقص و کاستیهایی نیز دارد؛ «شورای شهر» ازنظر اجتماعی دارای جایگاه ویژهای با قدرت مانور بالاست که باید با آسیبشناسی خود، به اصلاح امور و بهبود کیفیت روابط و تعاملات با مردم و مسئولان دیگر بپردازد و روزبهروز کارآمدتر و مردمیتر شود.
از سویی، نقش اصلی اجتماعی شورا، «نقش نظارتی» بر امور شهر و شهرداری است که تبلور «مسئولیت اجتماعی مردم» است تا به شکل نهادِ قانونمندِ منتخبِ مردم، اِعمال شود و بهدوراز «سیاستزدگی» و شعارهای دهانپرکن، در عمل به حرکت و تحولات عمده بیانجامد تا تداوم رشد و توسعه شهر، تثبیت شود.
از سوی دیگر، ایفای درست نقشهای مدیریتی، هماهنگی و نظارتی شورا، نیازمند آمادگی و آموزش علمی و دقیق اعضای شورای شهر است که علاوه بر آرای عمومی آحاد جامعه، باید دانش و مهارت مدیریتی و حقوقی معتبر، مهارتهای علمی و کاربردی را داشته باشند تا «شورایِ شهرِ مردم» شکل بگیرد و جامعه از «مردمی و برای مردم بودنِ شورا» بهره محسوس و کافی ببرد».
ثبت دیدگاه