به گزارش خبرساز ایران، امید حسینی، روانشناس بیان داشت: سبک تربیت خانواده در شکل مواجهه با اختلافات بسیار مهم است، بند ناف روانی در زوجدرمانی خیلی حائز اهمیت است و گاهی وابستگی به والدین پس از ازدواج رفع نمیشود که خود زمینهساز اختلاف است.
وی افزود: فانتزیهای ذهنی افراد مثل همیشه شاد بودن، همیشه با هم بودن و زندگی بی مشکل داشتن، توقعاتشان را بالا برده و ایجاد اختلاف میکند.
حسینی گفت: زوجین باید به این مرحله برسند که بخشی از نیازهایشان را خودشان بدون طلب از طرف مقابل برآورده کنند.
این روانشناس اظهار داشت: بخشی از مشاجرات زوجین به علت نداشتن استقلال و پایین بودن اعتماد به نفس است.
رابطه جنسی غیررضایتبخش منجر به آسیبهای روحی و جسمی میشود
امید حسینی گفت: رابطه جنسی چسب رابطه زنوشوهر است، زیرا جذاب است و باعث جذب می شود.
وی افزود: سکستراپی در زوج درمانی حائز اهمیت است چرا که خیلی از زوجین آگاهی ندارند و بخاطر محدودیتها و خجالتها به کسب آگاهی نمیپردازند و عدم آکاهی کافی آسیبزا بوده و منجر به سردی رابطه میشود.
او تاکید کرد: البته رابطه جنسی همه چیز نیست و پیش زمینههایی دارد؛ ارتباط صحیح، احترام متقابل، درک متقابل و رفع دلخوری ها میتواند به داشتن رابطه جنسی رضایتبخش منجر شود.
حسینی گفت: اگر رابطه جنسی خوب باشد نکات بسیار مثبتی دارد و درصورتی که اینطور نباشد سلامت روحی و جسمی و رابطه زوجین صدمه دیده و پرخاشگری رخ میدهد.
تفاوت بحث و دعوا بین زن و شوهرها چیست؟
امید حسینی گفت: بحث و مشاجره خیلی متفاوت هستند، گفتگو با منطق و احترام و درک مقابل، بحث بوده و در زندگی بسیار لازم است. این درحالی است که گفتگو با تحقیر و سرزنش و بی احترامی، مشاجره تلقی میشود و آسیب زاست.
وی افزود: در بحث، افراد علاوه بر اینکه گفتگو کردن را بلد هستند، شنونده خوب بودن را نیز آموختهاند.
حسینی بیان داشت: یکی از عوامل اصلی ایجاد مشاجره نداشتن مهارت گفتگو است.
وی اظهار کرد: اگر زن و شوهر خودشان را جای هم بگذارند و از دریچه نگاه طرف مقابل به معضلات بنگرند میتوانند منطقی بحث کنند و ختم به مشاجره نخواهد شد.
اختلافات زناشویی و شکلگیری روابط فرازناشویی(خیانت)
امید حسینی گفت: وقتی نیازهای فرد درون خانواده ارضا نمیشود شاهد روی آوردن به روابط فرازناشویی و زندگیهای مجردی بعد از ازدواج هستیم.
وی افزود: این نیازها فقط نیازهای جنسی و فیزیکی نیستند بلکه نیازهای عاطفی و روانی گسترده ترند.
او تاکید کرد: روابط فرازناشویی همیشه بخاطر لذت جنسی شکل نمیگیرند.
حسینی ادامه داد: اگر مرد احساس کند غرورش پایمال و احساس قدرت از او گرفته شده است، امکان دارد توجه خود را از فردی خارج از خانه طلب کند.
او بیان داشت: بی توجهیها در منزل هم میتواند منجر به ایجاد روابط فرازناشویی شود هم میتواند منجر به شکل گیری روابط مجردی مانند خانه گریزی و رفت و آمد با دوستان شود.
ضعف شخصیتی؛ ریشه مقایسه در زندگی مشترک
او نداشتن بلوغ عاطفی و رشد نیافتگی و درک نکردن شرایط طرف مقابل را عامل مقایسه با دیگران دانست.
وی گفت: چشم و هم چشمی در بعد مالی بهویژه با افزایش فعالیتهای مجازی افراد بیشتر شده چرا که تنها برشی از لحظات لذت بخش زندگی دیگران را میبینند.
حسینی ادامه داد: در امتداد مقایسه کردنها تحقیر، سرزنش، شکست غرور، از بین رفتن احساس قدرت و در نهایت جبهه گیری ایجاد شده که منجر به بروز اختلافات زناشویی میشود.
ثبت دیدگاه