به گزارش خبرساز ایران، فکر میکنید اضطراب در وجودتان خانه کرده؟ اگر جوابتان به این سوال مثبت است باید بدانید که شما تنها نیستید. آدمهای زیادی بعد از انجام دادن این آزمون فهمیده اند که اضطرابشان شدیدتر از چیزی است که تصور میکردند.یک سوءتفاهم ساده میتواند واکنش شدید شما را به همراه بیاورد؟ بی آنکه متوجه شوید یک رفتار با چه توجیهی از دوست قدیمی تان سر زده، اول او را متهم و بعد محکوم میکنید؟ وقتی رئیس شما کار بیشتری را به شما میپسرد، گیج و کلافه میشوید و احساس میکنید قلبتان از سینه تان در حال بیرون زدن است نگرانی در مورد آینده و فکر و خیال خانه نداشته و کمبود پس انداز، زندگی آرام امروزتان را هم تلخ کرده است؟ شاید همین نشانهها برای تشخیص اضطرابی که به جانتان افتاده، کافی باشد؛ اما برای آنکه ارزیابی بهتری از حالتان داشته باشید، بهتر است به سوالهای آزمونی که در ادامه آورده ایم، پاسخ دهید. جوابهای شما میزان درگیر بودنتان را با اضطراب روشن میکند و در تحلیل پاسخ هایتان میفهمید که با کمک چه راههایی باید به جنگ با اضطراب بروید.
۱- شروع شدن یک شنبه دیگر مرا میترساند. اینکه بعد از تعطیلات آخر هفته بخواهم دوباره سر کار بروم، به من اضطراب میدهد.
بله خیر
۲- حوصله گوش دادن به درددلهای دیگران را ندارم. شنیدن مشکلات آدمهای دیگر، آزارم میدهد.
بله خیر
۳- از دوستان و همکارانم صرفا سوالهای مشخص و محدودی میپرسم که با جوابهای کوتاه و مشخص میتوانند به آنها پاسخ دهند. دلم نمیخواهد با سوال هایم سر درددل دیگران باز شود و گفت و گویی طولانی شکل بگیرد.
بله خیر
۴- سعی میکنم تا آنجا که میتوانم از دیگران فاصله بگیرم.
بله خیر
۵- تعهد من به کار، ورزش، دوستان و حتی رژیم غذایی ام کمتر از گذشته شده.
بله خیر
۶- نمیتوانم مسئولیتهایی را که بر عهده قرار دارد، آن طور که باید، انجام دهم.
بله خیر
۷- حس شوخ طبعی ام را از دست داده ام.
بله خیر
۸- ارتباط اجتماعی بادیگران هر روز برایم سختتر میشود.
بله خیر
۹- اغلب احساس خستگی میکنم.
بله خیر
۱۰- تفریح خاصی ندارم و مدت هاست خوش نگذرانده ام.
بله خیر
۱۱- احساس میکنم در یک دام گرفتار شده ام.
بله خیر
۱۲- میدانم چه چیزی حالم را بهتر میکند. اما آن قدر، اما و اگر میآورم تا به اندازه کافی برای انجام ندادنش، دلیل جور کنم.
بله خیر
چقدر اضطراب دارید؟
برای اینکه از میزان اضطرابتان باخبر شوید، به ازای هر یک از پاسخهای مثبتی که به سوالات این آزمون داده اید، یک نمره برای خودتان منظور کنید. حالا جمع نمره هایتان را حساب کنید و با کمک این راهنما امتیازهایتان را تحلیل کنید.
صفر تا ۳: بیشتر از آنکه مضطرب باشید، خسته اید! کمی استراحت کنید و به یک تعطیلات مفرح بروید تا حالتان خوب شود. نگران نباشید کافی است از بحرانهایی که این روزها برایتان ایجاد شده، کمی فاصله بگیرید تا زندگی تان دوباره آرام شود.
۴ تا ۶:استرس به شما نزدیک شده و اگر مراقب نباشید زندگی تان را درگیر میکند. اگر از همین امروز راهی برای کم کردن استرستان پیدا کنید، به شرایط بحرانی وارد نمیشوید، اما اگر همه چیز را رها کنید و به استرس اجازه بدهید که شما را کنترل کنید، زندگی تان از شرایط موجود هم سختتر میشود.ورزش کردن و معاشرت با دوستهای محبوبتان میتواند در این زمینه به شما کمک کند. پیشنهاد میکنیم مدتی دور اضافه کار کردن را خط بکشید و فقط به آرامش خودتان فکر کنید.
۷ تا ۹: بله! استرس به زندگی شما وارد شده و در حال ریشه دواندناست. شما تا اندازهای به شرایط بحرانی نزدیک شده اید و اگر هوشیار نباشید، در آینده نزدیک ممکن است استرتس هایتان آن قدر زیاد شود که توان مهار کردنشان را نداشته باشید. پیشنهاد میکنیم با یک روان شناس در مورد وضعیت و حالات خودتان صحبت کنید. جلسات مشاوره و روان درمانی میتواند در برگرداندن آرامش به زندگی شما موثر باشد.
۱۰ تا ۱۲: اوضاعتان اصلا خوب نیست. شما آن قدر با استری درگیر شده اید که بعید است خودتان بتوانید به تنهایی کاری برای خود بکنید.پیشنهاد میکنیم در کنار مشورت با روان شناس ها، حتما به یک روان پزشک مراجعه کنید. استرس شدید میتوان زندگی شما را فلج کند، اما اگر با کمک یک روان پزشک، تحت درمان مناسب قرار بگیرید، دوباره میتوانید سر پا بایستید و بعد راهی برای پاک کردن آثار اضطراب از زندگی تان پیدا کنید.
استرس از کجا میآید؟
وقتی فشار بار زندگی تان بیشتر میشود، طبیعی است که توان شما برای عبور از بحرانها و دردست گرفتن کنترل زندگی تان هم کمتر شود. استرس همیشه اتفاق ناخوشایندی نیست و میتواند به شما برای بهترکردن شرایط زندگی و حتی دفاع از خود انگیزه بدهد.کافی است یک لحظه زندگی بدون استرس را تصور کنید.در چنین زندگیای بدون هیچ ترسی از عرض بزرگراه عبور خواهیدکرد و و قربانی یک تصادف رانندگی خواهیدشد، وقتی در خیابان کسی به شما حمله میکند بدون آنکه آماده دفاع شوید، قربانی خشم او میشوید و بدون آنکه نگران هزینههای آخر ماه باشید، در همان هفته اول همه درآمدتان را خرج خواهیدکرد، پس تا اینجا پذیرفتید که میزانی از اضطراب برای زندگی شما لازم است.شاید مرز استرس نجات دهنده و اضطراب آزاردهنده را به راحتی نتوان مشخص کرد، اما وقتی اضطراب به یکی ازدلایل رنج شما تبدیل شده و تصمیم گرفتن وزندگی کردن را برایتان سخت کرده، معنایش این است که باید فکری به حال خودتان بکنید.
با خوراکیها به جنگ اضطراب بروید
غذایی که میخورید و نوشیدنی که مینوشید میتواندضربان قلبتان را چندبرابر کند یا اینکه آرامشی را که مدتها تجربه نکرده بودید به شما هدیه کند. با کمک این راهنما شما میتوانید برخی از خوراکیهای اضطراب زا و برخی از خوراکیهای اضطراب کُش را بشناسید.
باید اسفناج بخورید: مصرف خوراکیهایی که منیزیوم بالایی دارند، به کاهش اضطراب کمک میکند. اسفناج یکی از گیاهانی است که میتواند کمبود منیزیوم بدنتان را جبران کند.
نباید چای پررنگ بخورید: چای، نسکافه و قهوه اصلا نوشیدنی خوبی برای روزهای پراسترس زندگی شما نیستند. گرچه بسیاری از افراد تصور میکنند این نوشیدنیها آرامش بخشند، اما واقعیت این است که با مصرف کردنشان اضطراب شما بیشتر میشود و ضربان قلبشان بالاتر میرود.
باید عرق کاسنی بخورید: عرقیاتی که طبع سرد دارند، میتوانند اضطراب را کم کنند. برای بهتر شدن حالتان ما به شما عرق کاسنی، بیدمشک و بهارنارنج را توصیه میکنیم.
نباید نوشابه گازدار بخورید: نه تنها میزان بالای قند موجود در نوشابههای گازدار، بلکه فسفری که به این نوشیدنیها اضافه میشود هم میتواند شما را گرفتار اضطراب کند.
باید برنج بخورید: مصرف خوراکیهایی که ویتامین B بالایی دارند، میتواند به آرامش شما کمک کند.مصرف برنج و نان سبوس دار در کاهش اصطراب شما میتواند موثر باشد.
ثبت دیدگاه