حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

جمعه, ۷ دی , ۱۴۰۳ 26 جماد ثاني 1446 Friday, 27 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 6679 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1×
نسخه طلایی هندی‌ها برای درمان سرماخوردگی در خانه
06 دی 1400 - 14:45
2
شیر زردچوبه به دلیل فواید بسیاری که برای سلامتی ارائه می‌کند، مورد توجه قرار گرفته و اغلب به عنوان گزینه‌ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی استفاده می‌شود. در ادامه با برخی فواید شیر زردچوبه بیشتر آشنا می‌شویم.
پ
پ

به گزارش خبرساز ایران، شیر زردچوبه که به نام «شیر طلایی» نیز شناخته می‌شود یک نوشیدنی هندی است که طی سالیان اخیر در فرهنگ‌های غربی نیز از محبوبیت زیادی برخوردار شده است. شیر زردچوبه یک نوشیدنی با رنگ زرد روشن است و به طور سنتی با گرم کردن شیر گاو یا یک شیر گیاهی همراه با زردچوبه و ادویه‌های دیگر مانند دارچین و زنجبیل تهیه می‌شود.

این نوشیدنی به دلیل فواید بسیاری که برای سلامتی ارائه می‌کند، مورد توجه قرار گرفته و اغلب به عنوان گزینه‌ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی استفاده می‌شود. در ادامه با برخی فواید شیر زردچوبه که از پشتیبانی علمی برخوردار هستند، بیشتر آشنا می شویم.

ماده تشکیل‌دهنده اصلی آن سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست

زردچوبه ماده کلیدی در شیر طلایی است که یک ماده غذایی محبوب در آشپزی آسیایی محسوب می‌شود.کورکومین، ترکیب فعال موجود در زردچوبه، قرن‌هاست که در پزشکی سنتی هندی به دلیل خواص آنتی اکسیدانی قوی خود استفاده می‌شود.

آنتی اکسیدان‌ها ترکیباتی هستند که با آسیب سلولی مبارزه کرده و از بدن انسان در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می‌کنند.

آنها برای عملکرد سلول‌های بدن ضروری هستند و مطالعات نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی سرشار از آنتی اکسیدان‌ها ممکن است به کاهش خطر عفونت و بیماری کمک کنند. 

بیشتر دستور العمل های شیر زردچوبه حاوی دارچین و زنجبیل نیز هستند که هر دو دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند.

خواص ضد میکروبی، ضد ویروسی و ضد قارچی دارد

در هند، شیر زردچوبه اغلب به عنوان یک درمان خانگی علیه سرماخوردگی استفاده می‌شود. در حقیقت، این نوشیدنی به دلیل خواص تقویت کننده سیستم ایمنی بدن مورد توجه قرار گرفته است.

مطالعات آزمایشگاهی نشان می‌دهد که کورکومین دارای خواص ضد باکتری، ضد ویروسی و ضد قارچی است که ممکن است به پیشگیری و مبارزه با عفونت‌ها کمک کند.

اگرچه نتایج این قبیل مطالعات امیدوارکننده هستند اما در حال حاضر شواهد قطعی درباره این که شیر زردچوبه عفونت‌ها را در انسان کاهش می‌دهد، وجود ندارد.

ترکیبات موجود در زنجبیل تازه ممکن است رشد برخی باکتری‌ها را مهار کند. عصاره زنجبیل ممکن است با ویروس سین‌سیشیال تنفسی انسانی که یکی از دلایل شایع عفونت‌های تنفسی است، مبارزه کند.

همچنین، مطالعات آزمایشگاهی نشان داده‌اند که سینامالدهید، ترکیب فعال موجود در دارچین، ممکن است از رشد باکتری‌ها جلوگیری کند. افزون بر این، ممکن است به درمان عفونت‌های دستگاه تنفسی ناشی از قارچ‌ها نیز کمک کند.

مواد تشکیل دهنده شیر زردچوبه دارای خواص قوی آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی هستند که ممکن است سیستم ایمنی بدن انسان را تقویت کند.

نسخه طلایی هندی‌ها برای درمان سرماخوردگی در خانه

به کاهش التهاب و درد مفاصل کمک می‌کند

مواد تشکیل دهنده شیر زردچوبه دارای خواص ضد التهابی قوی هستند.

تصور می‌شود که التهاب مزمن نقش مهمی در بیماری‌های مزمن از جمله سرطان، سندرم متابولیک، آلزایمر و بیماری قلبی ایفا می‌کند. به همین دلیل، رژیم‌های غذایی سرشار از ترکیبات ضد التهابی ممکن است خطر این شرایط را کاهش دهند.

پژوهش‌ها نشان می‌دهد که زنجبیل، دارچین و کورکومین – ترکیب فعال موجود در زردچوبه – از خواص ضد التهابی قوی برخوردارند. 

مطالعات حتی نشان داده‌اند که آثار ضد التهابی کورکومین بدون بروز عوارض جانبی با آثار برخی از داروها قابل مقایسه است. این آثار ضد التهابی ممکن است درد مفاصل ناشی از استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید را کاهش دهد.

به عنوان نمونه، مطالعه‌ای با حضور ۴۵ نفر مبتلا به آرتریت روماتوئید نشان داد که مصرف ۵۰۰ میلی گرم کورکومین در روز، بیشتر از ۵۰ گرم از یک داروی رایج آرتریت یا ترکیبی از کورکومین و دارو در کاهش درد مفاصل موثر بوده است.

مطالعه ای دیگر با حضور ۲۴۷ نفر مبتلا به استئوآرتریت نشان داد گروهی که عصاره زنجبیل دریافت کرده بودند، نسبت به گروه مصرف کننده دارونما درد کمتری تجربه کرده و نیازمند داروی مسکن کمتر بودند.

حافظه و عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد

شیر زردچوبه برای سلامت مغز انسان نیز مفید است. مطالعات نشان داده‌اند که کورکومین ممکن است سطوح فاکتور نورون‌زایی مشتق شده از مغز را افزایش دهد. فاکتور نورون‌زایی مشتق شده از مغز ترکیبی است که به مغز در ایجاد ارتباطات جدید کمک کرده و رشد سلول‌های مغزی را تقویت می‌کند.

سطوح پایین این ترکیب ممکن است با اختلالات مغزی از جمله بیماری آلزایمر مرتبط باشد. دیگر مواد تشکیل دهنده شیر زردچوبه نیز ممکن است برای مغز مفید باشند.

به عنوان نمونه، یکی از نشانه‌های بیماری آلزایمر انباشت پروتئین تاو در مغز است. مطالعات با حضور سوژه‌های حیوانی و پژوهش‌های آزمایشگاهی نشان داده‌اند که ترکیبات موجود در دارچین ممکن است به کاهش این انباشت کمک کند.

افزون بر این، مطالعات با حضور سوژه‌های حیوانی نشان داده‌اند که دارچین علائم بیماری پارکینسون را کاهش داده و عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد.

زنجبیل نیز با بهبود زمان واکنش و تقویت حافظه ممکن است به بهبود عملکرد مغز کمک کند. مطالعات با حضور سوژه‌های حیوانی نشان داده‌اند که زنجبیل به محافظت در برابر افت عملکرد مغز مرتبط با افزایش سن کمک می‌کند.

با این وجود، به پژوهش‌های بیشتر با حضور سوژه‌های انسانی برای درک کامل آثار این مواد تشکیل دهنده بر حافظه و عملکرد مغز انسان نیاز است.

خلق و خو را بهبود می‌بخشد

به نظر می‌رسد که زردچوبه – به ویژه ترکیب فعال موجود در آن به نام کورکومین – ممکن است خلق و خو را بهبود بخشیده و علائم افسردگی را کاهش دهد.

در مطالعه ای شش هفته ای با حضور ۶۰ نفر مبتلا به اختلالات افسردگی ماژور، شرکت کنندگان به سه گروه تقسیم شده و یک گروه کورکومین، گروه دیگر داروی ضد افسردگی و یک گروه ترکیبی از هر دو را دریافت کردند.

گروهی که فقط کورکومین مصرف کرده بودند، بهبود شرایط خود مشابه با گروه مصرف کننده داروی ضد افسردگی را تجربه کردند، در شرایطی که گروه ترکیبی بیشترین فواید را تجربه کردند.

افسردگی ممکن است با سطوح پایین فاکتور نورون‌زایی مشتق شده از مغز نیز مرتبط باشد. از آنجا که به نظر می رسد کورکومین سطوح این ترکیب را تقویت می کند، ممکن است پتانسیل کاهش علائم افسردگی را داشته باشد. با این وجود، به انجام مطالعات بیشتر با حضور سوژه های انسانی برای نتیجه گیری قطعی در این زمینه نیاز است.

در برابر بیماری قلبی از انسان محافظت می‌کند

بیماری قلبی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر افراد در جهان است. جالب توجه است که زردچوبه، دارچین و زنجبیل که مواد تشکیل دهنده اصلی شیر زردچوبه هستند همگی با خطر کمتر ابتلا به بیماری قلبی پیوند خورده‌اند.

به عنوان نمونه، یک بررسی که ۱۰ مطالعه را شامل می‌شد، نشان داد که مصرف ۱۲۰ میلی‌گرم دارچین در روز ممکن است سطوح کلسترول کلی، کلسترول بد، و تری‌گلیسیرید را کاهش دهد، در شرایطی که سطوح کلسترول خوب را افزایش می‌دهد.

در مطالعه‌ای دیگر با حضور ۴۱ نفر مبتلا به دیابت نوع ۲ به این افراد روزانه ۲ گرم پودر زنجبیل داده شد. در پایان این مطالعه ۱۲ هفته ای، عوامل خطر برای بیماری قلبی ۲۳ تا ۲۸ درصد کاهش یافته بود.

افزون بر این، کورکومین موجود در زردچوبه ممکن است عملکرد دیواره رگ‌های خونی که به نام عملکرد اندوتلیال شناخته می شود را بهبود ببخشد. عملکرد مناسب اندوتلیال برای قلبی سالم اهمیت دارد.

در یک مطالعه، به افرادی که تحت عمل جراحی قلب قرار می گرفتند، چند روز پیش و پس از عمل جراحی کورکومین یا دارونما داده شد. افرادی که کورکومین دریافت می‌کردند، نسبت به گروه مصرف کننده دارونما ۶۵ درصد احتمال کمتری داشت یک حمله قلبی را طی مدت زمان بستری بودن در بیمارستان تجربه کنند.

خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی شیر زردچوبه ممکن است به محافظت در برابر بیماری قلبی کمک کنند. با این وجود، برای نتیجه‌گیری قطعی در این زمینه به انجام پژوهش‌های بیشتر نیاز است.

سطوح قند خون را کاهش می‌دهد

مواد تشکیل دهنده شیر زردچوبه، به ویژه زنجبیل و دارچین، ممکن است به کاهش سطوح قند خون کمک کنند.

به عنوان نمونه، مصرف یک تا شش گرم دارچین در روز ممکن است سطوح قند خون ناشتا را تا ۲۹ درصد کاهش دهد. افزون بر این، دارچین ممکن است مقاومت به انسولین را کاهش دهد. کاهش مقاومت به انسولین به طور کلی سطوح قند خون را کاهش می دهد.

به نظر می رسد دارچین میزان جذب گلوکز در روده انسان را پس از یک وعده غذایی کاهش می‌دهد که می تواند هرچه بیشتر کنترل قند خون را بهبود ببخشد.

افزودن منظم مقدار کمی زنجبیل به رژیم غذایی نیز ممکن است به کاهش سطوح قند خون ناشتا تا ۱۲ درصد کمک کند.

با این وجود، به انجام پژوهش های بیشتر برای نتیجه گیری قطعی در این زمینه نیاز است. همچنین، باید به این نکته اشاره داشت که بیشتر دستورالعمل‌های تهیه شیر زردچوبه با عسل یا شربت افراد شیرین می‌شوند. اگر این نوشیدنی فوایدی در زمینه کاهش قند خون داشته باشد، احتمالا از مصرف نوشیدنی شیرین نشده سرچشمه خواهد گرفت.

ممکن است خطر سرطان را کاهش دهد

سرطان بیماری است که با رشد سلولی کنترل نشده مشخص می‌شود.

افزون بر درمان‌های مرسوم، درمان های جایگزین ضد سرطان مورد توجه قرار گرفته‌اند. برخی پژوهش‌ها نشان می‌دهد که ادویه‌های موجود در شیر زردچوبه ممکن است فوایدی در این زمینه داشته باشند. به عنوان نمونه، برخی مطالعات آزمایشگاهی خواص ضد سرطانی ۶-جینجرول، ماده ای که به میزان زیاد در زنجبیل خام وجود دارد را نشان داده‌اند. 

همچنین برخی مطالعات آزمایشگاهی و با حضور سوژه‌های حیوانی نشان داده‌اند که ترکیبات موجود در دارچین ممکن است به کاهش رشد سلول‌های سرطانی کمک کنند. 

کورکومین، ماده فعال در زردچوبه نیز ممکن است به مهار سلول‌های سرطانی و پیشگیری از رشد رگ‌های خونی جدید تغذیه کننده تومورها کمک کرده و توانایی آنها برای پخش شدن را محدود کنند. با این وجود، به انجام پژوهش‌های بیشتر برای نتیجه‌گیری قطعی در این زمینه نیاز است.

زنجبیل و زردچوبه ممکن است گوارش را بهبود ببخشند

سوء هاضمه مزمن با درد و ناراحتی در قسمت بالای معده مشخص می‌شود. تاخیر در تخلیه معده یکی از دلایل بالقوه سوء هاضمه است. زنجبیل یکی از مواد تشکیل دهنده شیر زردچوبه با تسریع روند تخلیه معده در افراد مبتلا به سوء هاضمه ممکن است به تسکین این شرایط کمک کند.

پژوهش‌ها نشان داده‌اند که زردچوبه نیز ممکن است به کاهش علائم سوء هاضمه کمک کند. همچنین، زردچوبه ممکن است گوارش چربی را با افزایش تولید صفرا تا ۶۲ درصد بهبود ببخشد.

در نهایت، مطالعات نشان داده‌اند که زردچوبه می‌تواند به حفظ گوارش مناسب و پیشگیری از شعله‌ور شدن بیماری در افراد مبتلا به کولیت زخمی، یک اختلال گوارشی التهابی که به ایجاد زخم در روده منجر می شود، کمک کند.

به تقویت استخوان‌ها کمک می‌کند

شیر زردچوبه می‌تواند در تقویت استخوان‌های انسان نقش داشته باشد. هم شیر گاو و هم شیرهای گیاهی به طور کلی سرشار از کلسیم و ویتامین D هستند که دو ماده برای ساخت و حفظ استخوان‌هایی قوی ضروری محسوب می‌شوند.

اگر رژیم غذایی فرد دارای سطوح کم کلسیم باشد، بدن برداشت این ماه مغذی از استخوان‌ها را آغاز می‌کند تا سطوح عادی آن در جریان خون حفظ شود. با گذشت زمان، این روند تضعیف و شکننده شدن استخوان‌ها را در پی دارد و خطر بیماری‌های استخوانی مانند استئوپنی و پوکی استخوان را افزایش می‌دهد.

ویتامین D با بهبود توانایی روده برای جذب کلسیم به تقویت استخوان‌ها کمک می‌کند. سطوح کم ویتامین D نیز ممکن است در شکل‌گیری استخوان‌هایی ضعیف و شکننده نقش داشته باشد، حتی اگر رژیم غذایی فرد سرشار از کلسیم باشد.

اگر ترجیح می‌دهید تا از یک شیر گیاهی برای آماده کردن شیر زردچوبه استفاده کنید، محصولاتی که حاوی کلسیم و ویتامین D هستند را انتخاب کنید.

روش تهیه شیر زردچوبه

شیر زردچوبه را به راحتی می توانید در خانه آماده کنید. برای یک وعده از این نوشیدنی مفید دستورالعمل زیر را دنبال کنید:

مواد مورد نیاز

– نصف فنجان (۱۲۰ میلی لیتر) شیر شیرین نشده

– یک قاشق چای‌خوری زردچوبه

– یک تکه کوچک زنجبیل تازه رنده شده یا نصف قاشق چای‌خوری پودر زنجبیل

– نصف قاشق چای‌خوری پودر دارچین

– اندکی پودر فلفل سیاه

– یک قاشق چای‌خوری عسل یا شربت افرا (در صورت تمایل)

روش تهیه

تمام مواد تشکیل دهنده را در یک کاسه کوچک ترکیب کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. حرارت را کم کرده و اجازه دهید ترکیب برای ۱۰ دقیقه به آرامی بجوشد. در نهایت، نوشیدنی را از صافی عبور داده و در یک لیوان بریزید. همچنین، شیر زردچوبه را می توانید از قبل آماده کرده و تا پنج روز در یخچال نگهداری کنید. پیش از مصرف آن را گرم کنید.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.