به گزارش خبرساز ایران، سرآشپز و شیرینیپز ما دینا حقی، این پنجشنبه ۲۲ مهرماه ۱۴۰۰ نیز بهصورت اختصاصی و برای دوازدهمین قسمت، به سراغ آموزش پخت «بریانی اصفهانی» رفته است که میخوانید:
«بریانی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی ست، که اصالت آن برای اصفهان است.
این غذای خوشطعم با نان سرو میشود و در بین توریستها و مسافران شهر زیبای اصفهان بسیار محبوب است. در ادامه طرز تهیه «بریانی اصفهانی» را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم:
گوشت گوسفندی: ۵۰۰ گرم
جگرسفید: نصف یک جگر متوسط
دنبه: ۱۰۰ گرم
پیاز: یک عدد بزرگ
نان سنگک: به مقدار لازم
دارچین، ادویه، زردچوبه، نمک و فلفل: به مقدار لازم
کشک، ریحان، گردو و خلال پسته: در صورت تمایل به مقدار دلخواه
طرز تهیه:
گوشت، جگر و دنبه را به قطعات کوچک برش دهید و در قابلمهی آب بریزید. سپس پیاز را به همراه نمک، فلفل، ادویه، زردچوبه و کمی دارچین را به آن اضافه کنید.
توجه:
۱- پیاز را به قطعات درشت قسمت کنید تا در پایان بتوانید از آبگوشتی که میخواهید میل کنید، بهراحتی جدا کنید.
۲- جگر را میتوانید جدا از گوشت آبپز کنید، اما مخلوط آنها طعم بهتری خواهد داشت.
ادامه پخت:
پس از پخت کامل مواد گوشتی، آنها را از آبگوشت جدا کنید.
جگر، گوشت و دنبه را بهصورت جداگانه چرخ کنید و کنار بگذارید.
در ظرفی جگر و دنبه را مخلوط کنید و در ظرف دیگر گوشت را بهخوبی ورز دهید.
توجه:
برای نتیجهی بهتر، گوشت را دو بار چرخ کنید.
پایان پخت:
کفگیر مخصوص بریانی را روی شعلهی گاز یا فر از قبل گرم شده قرار دهید، پس از داغ شدن کفگیر یک قاشق از روغن روی آبگوشت را همراه مقدار کمی پودر دارچین، درون کفگیر ریخته و مجدد روی حرارت بگذارید تا روغن داغ شود.
سپس یکمشت کوچک از گوشت ورز دادهشده را درون کفگیر پهن کنید و روی آن را صاف کنید، و دوباره به مدت ۲ الی ۳ دقیقه درون فر یا روی شعله متوسط گاز قرار دهید.
توجه:
روغن و دارچین را بیشازحد رو شعله نگذارید، زیرا ادویه میسوزد و باعث تلخی بریانی میشود.
آمادگی سرو:
در پایان کفگیر را روی یکتکه نان سنگک که با مقدار کمی از آب و روغن گوشت مرطوب شده، برگردانید و یک قاشق از جگر و دنبه( بهاصطلاح اصفهانیها: شش و دنبه) کنار آن بگذارید.
میتوانید با گردو، ریحانه تازه، کشک و… بریانی را تزئین کرده و طعم آن را بهتر از قبل کنید.
سرو آبگوشت بریانی:
نان سنگک را خرد کرده و در کاسهای گود بریزید، لابهلای آن را آبگوشت بریزید تا نان نرم شود.
در آخر مقداری کشک،گردوی خردشده و ریحان روی آن بریزید و میل کنید.
توجه:
برای طعم بهتر تیلیت آبگوشت، بهاندازهای آبگوشت روی نانها بریزید که فقط خیس و طعمدار شود».
ثبت دیدگاه