به گزارش خبرساز ایران، سرآشپز و شیرینیپز ما دینا حقی، این پنجشنبه هفتم مهرماه ۱۴۰۰ نیز بهصورت اختصاصی و برای یازدهمین قسمت، به سراغ آموزش پخت « شلهزرد+ نکات مهم » رفته است که میخوانید:
«شلهزرد جزو دسرهای شیرین پرطرفدار ایرانیهاست که در سفرههای افطاری و مناسبتهای مختلف، بهعنوان نذری دیده میشود.
در این مطلب طرز تهیه شلهزرد را به همراه نکات مهم طبخ آن آموزش میدهیم.
مواد لازم:
برنج: ۲ پیمانه
شکر: ۴ پیمانه
آب: ۲ لیتر
زعفران: یک گرم
گلاب: نصف پیمانه
روغن: یک قاشق غذاخوری
هل: به مقدار لازم
خلال بادام: نصف پیمانه (اختیاری)
طرز تهیه
ابتدا برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید و اجازه دهید بهصورت کامل شفته و وارفته شود.
دراینبین روغن را نیز به برنج اضافه کنید.
توجه:
۱- در صورت امکان از برنج نیم دانهی ایرانی استفاده کنید تا شلهزرد عطروطعم و همچنین ظاهر بهتری پیدا کند.
۲- میتوانید بهجای روغن از کره استفاده کنید.
۳- حتیالامکان در حین جوشیدن برنج به آن آب اضافه نکنید.
۴- وقتی برنج به مرحله شفته شدن رسید مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.
۵- بهتر است از قبل برنج ۳ الی ۴ ساعت قبل بخیسانید.
ادامه پخت
پسازآن که برنج بهطور کامل از شکل دانه بودن خود خارج شد شکر را به مواد اضافه کنید و بهخوبی هم بزنید.
توجه:
در صورت سفت بودن برنج نگران نباشید و آب به آن اضافه نکنید، شکر به مقدار کافی آن را شل میکند.
ادامه پخت
در ادامه گلاب، هل، زعفران دم کشیده و خلال بادام را به مواد اضافه کنید و با یکدیگر مخلوطکنید.
توجه:
۱- مقدار زعفران بهاندازهای باشد که رنگ شلهزرد، بهدلخواه خود زرد یا زرد مایل به نارنجی شود.
۲- بهتر است خلال بادام را از یک الی ۲ ساعت قبل در گلاب بخیسانید و بعد به همراه هم به شلهزرد اضافه کنید.
۳- هل به دلیل دانههای آن ممکن است ظاهر و رنگ شلهزرد را تیره کند، برای جلوگیری از این اتفاق میتوانید:
الف: هلهای درسته را داخل یک تنظیف محکم بپیچید و گره بزنید سپس هنگام بعد از اضافه کردن شکر داخل شلهزرد بیندازید و در پایان پخت تنظیف را خارج کنید.
ب: دانههای هل را دم کنید یا بجوشانید سپس آب آن را از صافی رد کرده و آب شفاف و خوش عطر هل را به شلهزرد اضافه کنید.
۴- فراموش نکنید بهطور دائم شلهزرد را هم بزنید تا ته نگیرد.
پایان پخت
در پایان، آب اضافی شکر که تمام شد، شعله را خاموش کنید؛ درب قابلمه را به همراه پارچه دمکنی محکم ببندید و اجازه دهید ۲۰ دقیقه دم بکشد.
توجه داشته باشید که اگر شلهزرد شما بهخوبی دم نکشد بعد از پخت و سرد شدن آب میاندازد.
و در آخر شلهزرد خوشطعم و خوشرنگ خود را بهخوبی مخلوط کنید تا خلالهای بادام تهنشین نشود و به ظرف موردنظرتان انتقال دهید. میتوانید با دارچین، خلال بادام، گل سرخ، خلال پسته و پودر نارگیل به سلیقه خود تزئین و میل کنید.
ثبت دیدگاه