به گزارش خبرساز ایران، سرآشپز و شیرینیپز ما دینا حقی، این پنجشنبه ۱۱ شهریورماه ۱۴۰۰ نیز بهصورت اختصاصی و برای هشتمین قسمت، به سراغ آموزش پخت «دلمه برگ مو» و نکات مهم آماده کردن این غذای لذیذ رفته است که میخوانید:
دلمه برگ مو با برگ درخت انگور طبخ میشود، بیشتر در فصل بهار تهیه میشود؛ چراکه بهترین و تازهترین برگ مو را میتوان در این فصل پیدا کرد.
«دلمه برگ مو» یکی از غذاهای خوشطعم و خوش عطر ایرانی است که طرفدارهای بسیاری دارد. در ادامه طرز تهیه این غذای لذیذ را آموزش خواهیم داد.
مواد لازم:
برنج: ۲ لیوان (لیوان دستهدار فرانسه)
لپه: یک لیوان
گوشت چرخکرده: ۲۰۰ گرم
سبزی دلمه: ۲۰۰ گرم (مقدار و انواع آن در ادامه ذکر میشود)
پیاز: یک عدد
گرد غوره: ۲ قاشق غذاخوری
برگ مو: به تعداد لازم
نمک، زردچوبه، ادویه: به مقدار لازم
روغن و آب: به مقدار لازم
طرز تهیه:
برنج و لپه را در ظرف جداگانه نیمپز میکنیم، سپس در یک تابه پیازهای ریز نگینی شده را به همراه گوشت چرخکرده، سبزی، نمک، زردچوبه و ادویه تفت میدهیم.
توجه:
۱- سبزی دلمه شامل سبزیهای معطر: ترخون، مرزه، گشنیز، جعفری و تره.
۲- نسبت سبزیها به یکدیگر مساوی است.
۳- با توجه به طبع و سلیقه خود میتوانید مقدار سبزیها را کم یا زیاد کنید، اما از یاد نبرید که با این کار طعم اصلی دلمهها نیز تغییر خواهدکرد.
۴- همانطور که در مطالب قبلی گفته شد، برای جلوگیری از سوختن پیاز و مواد گوشتی هنگام تفت دادن، ابتدا پیازها را کمی تفت دهید پس از نرم شدن گوشت را اضافه کنید، همچنین پس از تغییر رنگ بلافاصله سبزیها و ادویهها را اضافه کنید.
۵- سبزیها را بیشازحد سرخ نکنید؛ زیرا طعم خود را از دست میدهد و تلخ میشود.
ادامه پخت:
لپه و برنج نیمپز شده را به مخلوط مواد گوشتی و سبزیها اضافه کنید و روی حرارت بهخوبی مخلوطکنید.
در پایان گرد غوره را به مواد اضافه کنید و پس از مخلوط کردن شعله را خاموش کنید، مواد میانی دلمه حاضر است.
توجه:
با این نوع دستور پخت، دلمهای ملس خواهیدداشت؛ با توجه به طبع غذایی خود میتوانید گردغوره را حذف کرده و از مخلوط ۲ قاشق شکر+ یک/سوم لیوان سرکه استفاده کنید.
ادامه پخت:
قطعاً برگ موی جوان و تازه بهترین انتخاب میتواند باشد. توجه داشته باشید که در صورت ترد و شکننده بودن برگها میتوانید به مدت یک الی ۲ دقیقه در آب جوش قرار دهید تا کمی نرم شوند.
توجه:
برگ موی کنسرو شده نیاز به این کار ندارد.
ادامه پخت:
با توجه به سایز و میزان باز بودن بین رگههای برگ مو، یک یا ۲ عدد برگ را رویهم قرار دهید، یک قاشق از مواد میانی را وسط برگ بریزید سپس به سلیقه خود رول و یا بقچه مانند، برگ را بپیچید.
کف قابلمه را با چند برگ بپوشانید، سپس برگهای پیچیده شده رو درون قابلمه و رویهم بچینید، بهعنوان لایه آخر روی دلمهها را با چند برگ دیگر بپوشانید و در پایان یک بشقاب رو برگها قرار دهید تا کمی سنگین شود.
یک لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و درب آن را بگذارید، پس از جوش آمدن شعله را کم کنید و اجازه دهید یک الی ۲ ساعت بپزد.
دلمه خوشطعم و لذیذ شما پس از پخته شدن، حاضر و آماده سرو است.
ثبت دیدگاه