حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

شنبه, ۸ دی , ۱۴۰۳ 27 جماد ثاني 1446 Saturday, 28 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 6679 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1×
طرز تهیه دلمه برگ مو+ نکات مهم
11 شهریور 1400 - 8:49
0
آشپزی و شیرینی‌پزی اختصاصی دینا-8 دلمه برگ مو یکی از غذاهای خوش‌طعم و خوش عطر ایرانی است که طرفدارهای بسیاری دارد.
پ
پ

به گزارش خبرساز ایران، سرآشپز و شیرینی‎پز ما دینا حقی، این پنج‎شنبه ۱۱ شهریورماه ۱۴۰۰ نیز به‌صورت اختصاصی و برای هشتمین قسمت، به سراغ آموزش پخت «دلمه برگ مو» و نکات مهم آماده کردن این غذای لذیذ رفته است که می‌خوانید:

دلمه برگ مو با برگ درخت انگور طبخ می‌شود، بیشتر در فصل بهار تهیه می‌شود؛ چراکه بهترین و تازه‌ترین برگ مو را می‌توان در این فصل پیدا کرد.

«دلمه برگ مو» یکی از غذاهای خوش‌طعم و خوش عطر ایرانی است که طرفدارهای بسیاری دارد. در ادامه طرز تهیه این غذای لذیذ را آموزش خواهیم داد.

مواد لازم:

برنج: ۲ لیوان (لیوان دسته‌دار فرانسه)

لپه: یک لیوان

گوشت چرخ‌کرده: ۲۰۰ گرم

سبزی دلمه: ۲۰۰ گرم (مقدار و انواع آن در ادامه ذکر می‌شود)

پیاز: یک عدد

گرد غوره: ۲ قاشق غذاخوری

برگ مو: به تعداد لازم

نمک، زردچوبه، ادویه: به مقدار لازم

روغن و آب: به مقدار لازم

طرز تهیه:

برنج و لپه را در ظرف جداگانه نیم‌پز می‌کنیم، سپس در یک تابه پیازهای ریز نگینی شده را به همراه گوشت چرخ‌کرده، سبزی، نمک، زردچوبه و ادویه تفت می‌دهیم.

توجه:

۱- سبزی دلمه شامل سبزی‌های معطر: ترخون، مرزه، گشنیز، جعفری و تره.

۲- نسبت سبزی‌ها به یکدیگر مساوی است.

۳- با توجه به طبع و سلیقه خود می‌توانید مقدار سبزی‌ها را کم یا زیاد کنید، اما از یاد نبرید که با این کار طعم اصلی دلمه‌ها نیز تغییر خواهدکرد.

۴- همان‌طور که در مطالب قبلی گفته شد، برای جلوگیری از سوختن پیاز و مواد گوشتی هنگام تفت دادن، ابتدا پیازها را کمی تفت دهید پس از نرم شدن گوشت را اضافه کنید، هم‌چنین پس از تغییر رنگ بلافاصله سبزی‌ها و ادویه‌ها را اضافه کنید.

۵- سبزی‌ها را بیش‌ازحد سرخ نکنید؛ زیرا طعم خود را از دست می‌دهد و تلخ می‌شود.

ادامه پخت:

لپه و برنج نیم‌پز شده را به مخلوط مواد گوشتی و سبزی‌ها اضافه کنید و روی حرارت به‌خوبی مخلوط‌کنید.

در پایان گرد غوره را به مواد اضافه کنید و پس از مخلوط کردن شعله را خاموش کنید، مواد میانی دلمه حاضر است.

توجه:

با این نوع دستور پخت، دلمه‌ای ملس خواهید‌داشت؛ با توجه به طبع غذایی خود می‌توانید گردغوره را حذف کرده و از مخلوط ۲ قاشق شکر+ یک/سوم لیوان سرکه استفاده کنید.

ادامه پخت:

قطعاً برگ موی جوان و تازه بهترین انتخاب می‌تواند باشد. توجه داشته باشید که در صورت ترد و شکننده بودن برگ‌ها می‌توانید به مدت یک الی ۲ دقیقه در آب جوش قرار دهید‌ تا کمی نرم شوند.

توجه:

برگ موی کنسرو شده نیاز به این کار ندارد.

ادامه پخت:

با توجه به سایز و میزان باز بودن بین رگه‌های برگ مو، یک یا ۲ عدد برگ را روی‌هم قرار دهید، یک قاشق از مواد میانی را وسط برگ بریزید سپس به سلیقه خود رول و یا بقچه مانند، برگ را بپیچید.

کف قابلمه را با چند برگ بپوشانید، سپس برگ‌های پیچیده شده رو درون قابلمه و روی‌هم بچینید، به‌عنوان لایه آخر روی دلمه‌ها را با چند برگ دیگر بپوشانید و در پایان یک بشقاب رو برگ‌ها قرار دهید تا کمی سنگین شود.

یک لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و درب آن را بگذارید، پس از جوش آمدن شعله را کم کنید و اجازه دهید یک الی ۲ ساعت بپزد.

دلمه خوش‌طعم و لذیذ شما پس از پخته شدن، حاضر و آماده سرو است.

دینا حقی

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.