حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

پنج شنبه, ۶ دی , ۱۴۰۳ 25 جماد ثاني 1446 Thursday, 26 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 6679 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1×
لزوم معماری زنانه در شهر(۱)
16 دی 1402 - 14:08
1
حقوق شهروندی- ۳۷

«حمیدرضا هداوندی» عضو شورای اسلامی شهر شریف‌آباد در سلسله مطالبی به حقوق شهروندی پرداخته و در این قسمت، به مناسبت قرار گرفتن در ایام ولادت با سعادت حضرت زهرا(س) و روز زن، درباره « لزوم معماری زنانه در شهر» در دو بخش نوشته که به کالبدشکافی این موضوع از جوانب مختلف پرداخته است و بخش اول آن را می‎خوانید.

پ
پ

به گزارش خبرساز ایران، حمیدرضا هداوند که سال‎ها سابقه فعالیت در شهرداری ورامین و شورای شهر شریف‎آباد را دارد، در سی و هفتمین مطلبش نوشته است:

«ایران به‌عنوان کشوری با فرهنگ بسیار غنی و تاریخی بلند و ژرف، معماری بسیار متنوعی دارد که از دوران باستان تا به امروز ادامه داشته و در سال‌های اخیر، با پیشرفت روزافزون جامعه و نیاز به فضاهای شهری، نیاز به معماری با توانایی‌های خلاقانه و نوآوری بیشتر احساس شده است.

بدون تردید، با توجه به رشد جمعیت بانوان، در کنار تحصیلات و شغل آنان که روزافزون شده است، لزوم عدالت جنسیتی در فضای شهری احساس می‎شود که البته امری نسبی است، یعنی در محیط‌هایی بیشتر و در فضاهایی کمتر شاهد این عدالت جنسیتی هستیم.

معماری زنانه در شهرها، مورد خلاقانه نسبتاً جدیدی است که با ظهور معماران زنی که همواره در سایه معماران مرد قرار داشته‌اند، در حال نشو و نمو است تا با استفاده از ظرافت و توانمندی‌های زنانه، در طراحی فضاهای شهری، مسکونی و تجاری بهره زنانه ‌ببرند.

در این میان، باتوجه‌به تجربیات و دیدگاه‌های زنان معمار ایرانی می‌توان به نحوه بهبود و پیشرفت فضاهای شهری و مسکونی کشورمان کمک کرد و در کنار آن‌ها به‌سوی یک آینده بهتر و زیباتر سوق داده شد.

بی شک، زنان ایرانی یکی از هنرمند‌ترین و البته بااستعدادترین زنان جهان هستند که در شغل معماری نیز این موضوع کاملاً مشهود بوده و شاهد هستیم که سازه‌های زیادی با معماری‌های خاص توسط زنان معمار برتر ایرانی طراحی و اجرا شده‌اند.

«لیلا عراقیان» تنها یکی از ده‎ها معمار زن ایرانی است که با طراحی خاص و زیبای «پل طبیعت» تهران در سال ۱۳۸۹ این پل را جزو ۵ انتخاب برترمسابقه معتبر «معماری شهری» سال ۲۰۱۵ شهر نیویورک دید تا در ایران و جهان به شهرت برسد.

امروزه می‌توان لیست طولانی از نام زنان معمار ایرانی را معرفی کرد که توانسته‌اند در این زمینه پیشرفت زیادی داشته باشند و از جمله معماران برتر در سطح جهانی شناخته شوند که این امر سبب می‎شود تا نگاه جدی‎تر و بیشتری را به سبک طراحی زنانه که خلاقانه و همراه با لطافت و ظرافت زیاد است، از سوی شهرداری‎ها و شوراهای شهر جلب کند.

موضوع زنانه شدن شاکله شهرها، امری گفتمانی است، یعنی فقط تحول فیزیکی و کالبدی شهر نیست که به این موضوع می‌انجامد بلکه گفتمان فکری است که هم در مردان و هم در زنان ایجاد شده و از طرفی، زنانه شدن شهر را باید با سایر تحولات اجتماعی و سیاسی جامعه ایران مثل دموکراتیک شدن، تفوق رسانه‌ها و موارد دیگر بررسی کرد».

ادامه دارد…

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.