به گزارش خبرساز ایران، دینا حقی این پنجشنبه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۰ نیز تصمیم دارد طبق قرار قبلی هر هفته، بهصورت اختصاصی، دستور پخت انواع غذاها، شیرینیها و… را در این پایگاه اطلاع رسانی ارائه دهد و برای دومین قسمت، به سراغ آموزش تهیه یک غذای بسیار خوشطعم و ساده با ظاهری زیبا، ویژه مراسمهای خاص به نام «تهچین مرغ مجلسی» و تذکر نکاتی مهم رفته است که میخوانید:
مواد لازم:
مرغ بدون استخوان: ۵۰۰ گرم
برنج: ۵ پیمانه
ماست: یک پیمانه( یک لیوان دستهدار فرانسه)
روغن: یک پیمانه
تخممرغ: ۲ عدد کامل+ ۲ عدد زرده
پیاز: یک عدد
گلاب: یک قاشق غذاخوری
هل: ۲ عدد (آسیاب شده)
زعفران دمکرده: به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، پودر سیر، زنجبیل و… جهت طعم دار کردن مرغ به میزان دلخواه
خلال پسته، خلال بادام، زرشک، برگ ریحان، برگ جعفری در صورت تمایل برای تزئین پایانی
توجه:
استفاده از هل و گلاب الزامی نیست و صرفاً جهت خوشطعم کردن تهچین است.
طرز تهیه:
ابتدا مرغ را به همراه پیاز خردشده، نمک، زردچوبه و ادویههای دلخواه آبپز کرده و پس از پخت کامل، با استفاده از چنگال و یا دست، ریش ریش کنید و کنار بگذارید.
سپس برنج را که از قبل خیس کردهاید، به همراه نمک بپزید و کمی زندهتر از حد معمول آبکش کنید.
توجه:
برنج نباید بیشازحد نرم یا بیشازحد زنده و خشک باشد.
ادامه پخت:
دراینبین، در ظرفی گود، تخممرغ، ماست و روغن را به همراه گلاب، هل آسیاب شده و زعفران دمکرده با استفاده از چنگال بهخوبی مخلوط کنید.
در ادامه مرغهای ریش ریش شده و برنج را به این مخلوط اضافه کنید و بهخوبی با یکدیگر مخلوطکنید.
۱- هنگام مخلوط کردن مواد، دقت داشته باشید که برنج، خرد و له نشود.
توجه:
۲- بسته به سلیقه و طبع خود میتوانید مرغ را در این مرحله اضافه نکنید و هنگام اضافه کردن مخلوط برنج و مواد دیگر به قالب، مرغهای ریش شده را بین دو لایه برنج بریزید.
ادامه پخت تهچین:
کف یک قابلمه و یا قالب (نچسب) را کمی چرب کنید؛ مواد را درون آن ریخته و با کفگیر روی مواد را فشار دهید تا بهخوبی منسجم شود و در پایان درب ظرف را ببندید و آن را روی شعله کم، دمکنید.
توجه:
۱- استفاده از پارچه دمکنی الزامی است.
۲- زمان دم کشیدن تهچین بسته به میزان مواد، شعله و ظرف آن، بین ۳۰ تا ۴۰ دقیقه است.
۳- پس از ۳۰ دقیقه، درب ظرف را بردارید؛ اگر دور ظرف طلایی و برشته شده بود، تهچین آماده است و اگر نیاز به پخت بیشتر داشت، ۱۰ دقیقه دیگر به آن زمان دهید.
۴- بسته به سلیقه خود میتوانید مواد را در دو ظرف دم کنید تا نازکتر و مقدار بیشتری از آن برشته و تهدیگ شود.
پایان پخت:
پس از پخت تهچین، بشقاب یا سینی سِرو غذا را (بزرگتر از قطر قابلمه) روی قابلمه بگذارید و همزمان، ظرف و قابلمه را برعکس کنید و تهچین خوشطعم و طلایی خود را آماده سِرو کنید.
میتوانید از مواد تزئینی ذکرشده در ابتدای متن، برای زیبایی بیشتر این غذای خوشمزه بر سر سفره ایرانی، استفاده کنید.
ثبت دیدگاه