حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

شنبه, ۸ دی , ۱۴۰۳ 27 جماد ثاني 1446 Saturday, 28 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 6679 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1×
دستور پخت کیک اسفنجی با بافت نرم+ نکات مهم
17 تیر 1400 - 8:10
3
آشپزی و شیرینی‌پزی اختصاصی دینا-1 پخت کیک اسفنجی خانگی جزو ضروری‌ترین دستور پخت‌هایی است که لازمه‌ی کدبانو بودن است.
پ
پ

دینا حقی از پنج‎شنبه ۱۷ تیرماه ۱۴۰۰ تصمیم دارد هر هفته به‎ صورت اختصاصی، دستور پخت انواع غذاها، شیرینی‎ها و… را در این پایگاه اطلاع‎رسانی ارائه دهد و برای اولین قسمت، به سراغ کیک اسفنجی با بافت نرم و تذکر نکاتی مهم رفته است که می‎خوانید:

«دستور پخت‌های گوناگونی برای کیک‌های اسفنجی وجود دارد و البته پخت کیک اسفنجی خانگی جزو ضروری‌ترین دستور پخت‌هایی است که لازمه‌ی کدبانو بودن است.

در این بخش، یکی از بهترین و ساده‌ترین راه‌های پخت یک کیک اسفنجی خانگی با بافتی نرم، اسفنجی و خوشمزه را به شما آموزش خواهیم داد.

مواد لازم:

تخم مرغ: ۴ عدد

آرد: ۲ پیمانه ( هر پیمانه معادل ۱۵۰ گرم)

شکر: یک پیمانه

شیر: یک پیمانه

روغن مایع: یک پیمانه

بکینگ‌ پودر: ۲ قاشق مربا خوری سر پر

پودر وانیل: ۱/۴ قاشق چای خوری

گلاب، پودر دارچین، پودر هل، پودر کاکائو، اسانس‌های طمع دهنده به میزان دلخواه

طرز تهیه:

ابتدا تخم مرغ‌ها را به همراه وانیل در ظرفی گود و نسبتا بزرگ ریخته و با همزن برقی با یک‌دیگر مخلوط کرده تا کاملا سفید شود و به ۳ برابر حجم اولیه خود در بیاید.

سپس شکر، شیر و روغن را به ظرف اضافه کرده و با همزن به هم بزنید تا به خوبی با یک‌دیگر مخلوط شوند.

در ادامه آرد را ۲ بار الک کرده و به همراه بکینگ پودر در سه مرحله به بقیه مواد اضافه کرده و با همزن دستی به آرامی با یکدیگر مخلوط کنید‌.

چند نکته مهم و کلیدی برای داشتن یک کیک اسفنجی و سبک

۱- هنگام هم زدن مواد توجه داشته باشید که حتما در یک جهت به هم بزنید.

۲- هنگام مخلوط کردن آرد با مواد دیگر به هیچ عنوان از همزن برقی استفاده نکنید در غیر این صورت پف کیک شما گرفته خواهد شد‌.

۳- آرد را حتماً ۲ الی ۳ بار به خوبی الک کنید.

۴- تمام مواد اولیه کیک را قبل از استفاده از یخچال خارج کرده تا به دمای محیط برسد.

۵- حتی‎الامکان از روغن مایع مخصوص پخت و پز استفاده کنید.

توجه:

اسانس و طمع دهنده های دلخواه خود را اگر به صورت پودری و خشک است می‌توانید همزمان با بکینگ پودر با آرد مخلوط کنید و سپس به مواد اضافه کنید.

اگر طمع دهنده‌ی دلخواه شما مایع است همزمان با مواد مایع کیک به مخلوط تخم مرغ و وانیل اضافه کنید.

ادامه پخت کیک اسفنجی سبک

بعد از ترکیب مواد اولیه، قالب یا قابلمه خود را چرب کنید و کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید. سپس مواد کیک را به آرامی به ظرف اضافه کنید، به‎طوری که تا نصف دیواره‌ی ظرف بالا بیاید.

سپس ظرف را در فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم شده‌است بگذارید و ۳۰ دقیقه به آن اجازه دهید تا بپزد.در پایان یک خلال در کیک فرو کنید اگر مواد کیک به آن نچسبید کیک شما آماده است در غیر این صورت ۵ دقیقه دیگر زمان آن را تمدید کنید.

توجه:

۱- به هیچ عنوان در زمان پخت کیک در فر را باز و بسته نکنید.

۲- فر را در حالتی تنظیم کنید که روی کیک در معرض حرارت مستقیم نباشد.

پایان پخت کیک اسفنجی و تزئین

در انتها پس از سرد شدن کیک آن را از قالب جدا کرده و در صورت تمایل با پودر قند، پودر کاکائو، پودر قهوه، برش‌هایی از میوه، انواع مغز‌ها، شکلات مایع و یا خامه آن را تزئین کرده و میل کنید».

دینا حقی

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.