دینا حقی از پنجشنبه ۱۷ تیرماه ۱۴۰۰ تصمیم دارد هر هفته به صورت اختصاصی، دستور پخت انواع غذاها، شیرینیها و… را در این پایگاه اطلاعرسانی ارائه دهد و برای اولین قسمت، به سراغ کیک اسفنجی با بافت نرم و تذکر نکاتی مهم رفته است که میخوانید:
«دستور پختهای گوناگونی برای کیکهای اسفنجی وجود دارد و البته پخت کیک اسفنجی خانگی جزو ضروریترین دستور پختهایی است که لازمهی کدبانو بودن است.
در این بخش، یکی از بهترین و سادهترین راههای پخت یک کیک اسفنجی خانگی با بافتی نرم، اسفنجی و خوشمزه را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم:
تخم مرغ: ۴ عدد
آرد: ۲ پیمانه ( هر پیمانه معادل ۱۵۰ گرم)
شکر: یک پیمانه
شیر: یک پیمانه
روغن مایع: یک پیمانه
بکینگ پودر: ۲ قاشق مربا خوری سر پر
پودر وانیل: ۱/۴ قاشق چای خوری
گلاب، پودر دارچین، پودر هل، پودر کاکائو، اسانسهای طمع دهنده به میزان دلخواه
طرز تهیه:
ابتدا تخم مرغها را به همراه وانیل در ظرفی گود و نسبتا بزرگ ریخته و با همزن برقی با یکدیگر مخلوط کرده تا کاملا سفید شود و به ۳ برابر حجم اولیه خود در بیاید.
سپس شکر، شیر و روغن را به ظرف اضافه کرده و با همزن به هم بزنید تا به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند.
در ادامه آرد را ۲ بار الک کرده و به همراه بکینگ پودر در سه مرحله به بقیه مواد اضافه کرده و با همزن دستی به آرامی با یکدیگر مخلوط کنید.
چند نکته مهم و کلیدی برای داشتن یک کیک اسفنجی و سبک
۱- هنگام هم زدن مواد توجه داشته باشید که حتما در یک جهت به هم بزنید.
۲- هنگام مخلوط کردن آرد با مواد دیگر به هیچ عنوان از همزن برقی استفاده نکنید در غیر این صورت پف کیک شما گرفته خواهد شد.
۳- آرد را حتماً ۲ الی ۳ بار به خوبی الک کنید.
۴- تمام مواد اولیه کیک را قبل از استفاده از یخچال خارج کرده تا به دمای محیط برسد.
۵- حتیالامکان از روغن مایع مخصوص پخت و پز استفاده کنید.
توجه:
اسانس و طمع دهنده های دلخواه خود را اگر به صورت پودری و خشک است میتوانید همزمان با بکینگ پودر با آرد مخلوط کنید و سپس به مواد اضافه کنید.
اگر طمع دهندهی دلخواه شما مایع است همزمان با مواد مایع کیک به مخلوط تخم مرغ و وانیل اضافه کنید.
ادامه پخت کیک اسفنجی سبک
بعد از ترکیب مواد اولیه، قالب یا قابلمه خود را چرب کنید و کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید. سپس مواد کیک را به آرامی به ظرف اضافه کنید، بهطوری که تا نصف دیوارهی ظرف بالا بیاید.
سپس ظرف را در فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شدهاست بگذارید و ۳۰ دقیقه به آن اجازه دهید تا بپزد.در پایان یک خلال در کیک فرو کنید اگر مواد کیک به آن نچسبید کیک شما آماده است در غیر این صورت ۵ دقیقه دیگر زمان آن را تمدید کنید.
توجه:
۱- به هیچ عنوان در زمان پخت کیک در فر را باز و بسته نکنید.
۲- فر را در حالتی تنظیم کنید که روی کیک در معرض حرارت مستقیم نباشد.
پایان پخت کیک اسفنجی و تزئین
در انتها پس از سرد شدن کیک آن را از قالب جدا کرده و در صورت تمایل با پودر قند، پودر کاکائو، پودر قهوه، برشهایی از میوه، انواع مغزها، شکلات مایع و یا خامه آن را تزئین کرده و میل کنید».
ثبت دیدگاه