به گزارش خبرساز ایران، مریم نوابزاده با بیان اینکه گاهی عامل یا عوامل ناشناختهای به سلولهای “بتا” در لوزالمعده حمله کرده و در ترشح میزان انسولین لازم در بدن اختلال ایجاد میکنند لذا قندخون به صورت کامل جذب سلولها نمیشود، افزود: تولید انسولین برای تنظیم قند خون در بدن از وظایف لوزالمعده است. گاهی نیز انسولین مورد نیاز ترشح میشود، اما میزان لازم آن جذب سلولها نمیشود و سلولهای بدن در برابر انسولین به صورت طبیعی مقاومت نشان میدهند، از این رو به فردی که دچار این مشکل میشود، بیمار دیابتی میگویند.
متخصص و مدرس طب ایرانی تصریح کرد: در صورت عدم درمان یا پیشگیری از افزایش قند خون، میتواند حتی بیمار را با خطرات جبران ناپذیری روبرو سازد.
وی با بیان اینکه فرد مبتلا، چنانچه در درمان این بیماری غفلت کند، او را غافلگیر کرده و از پای درمیآورد، ادامه داد: چه بسیارند کسانی که بر اثر این بیماری بینایی خود را به صورت کامل از دست دادهاند و یا قلب و کلیههای آنان دچار آسیبهای جدی شده و برخی از آنها ناچار به قطع عضوی از بدنشان شده و بعضاً گرفتار مرگ زودرس شدهاند.
متخصص و مدرس طب ایرانی بر جدی گرفتن بیماری دیابت تاکید کرد و افزود: در صورت جدی گرفتن این بیماری، میتوان تا پایان عمر با آن کنار آمد و با انجام درمانهای متعارف، به زندگی طبیعی خود ادامه داد. گزارشها حاکی از این است که برخی از بیماران دیابتی با کنترل و اقدام به رژیم غذایی و ورزش و پیادهروی، دهها سال بدون هیچ گونه مشکلی به زندگی عادی خود ادامه دادهاند.
نواب زاده در خصوص علائم بیماری قند نیز تصریح کرد: تشنگی و خشکی دهان بیش از حد متعارف و میل زیاد به نوشیدن آب، پرخوری و اشتهای زیاد،تکرر ادرار به ویژه در شب، لاغری و کاهش وزن،خارش دستگاه تناسلی،احساس خستگی و کم حوصلگی از مهمترین علائم بیماری قند است.
وی بر تغییر سبک زندگی تاکید و با بیان اینکه برای کنترل و درمان دیابت باید عامل ایجادی و زمینهای حذف و اصلاح شود گفت: از دیدگاه طب سنتی باید ضروریات ششگانه از قبیل هوای سالم و تنفس صحیح، ورزش و تحرک به اندازه، مدیریت صحیح اعراض نفسانی،خوردن و آشامیدن صحیح، خوابیدن و بیدار شدن درست و پاکسازی بدن از مواد زائد و نگه داشت مواد ضروری رعایت شود.
نواب زاده بر پرهیز از استفاده برنج، سیب زمینی، انواع شیرینی به جز عسل طبیعی و توت خشک، ماکارونی، نان بدون سبوس گندم، میوههای شیرین مانند موز، خرمالو، آناناس، خرما و رطب، هندوانه، خربزه، طالبی، کشمش و غذاهای حاوی نشاسته وغذاهای پرچرب تاکید کرد و افزود: استرس و اختلالات عصبی یکی از عوامل افزایش برخی از بیماری ها مانند قند خون به شمار میآید.
وی بیان کرد: افراد مبتلا به دیابت باید به جای نان گندم، از نان جو استفاده کنند و یا دست کم از مقدار کمی از نان جوشیده سنکگ یا بربری تغذیه کنند. علاوه بر برخی از داروهای مفید برای قند خون، میتوان از برخی از عرقیجات مانند عرق گزنه، عرق شنبلیله و عرق برگ گردو عرق بوقناق یا زول نیز استفاده کرد.
نواب زاده یادآور شد: همچنین لازم است بدین منظور مصرف برخی از غذاها و گیاهان و سبزیها را مانند ماهی به ویژه ماهی کیلکا، میگو، گوشت مرغ و بلدرچین، انواع لوبیا به ویژه لوبیا چشم بلبلی، دم کرده گزنه و خاکشیر، سوپ و آش جو و سیرابی گوسفند، کلم و کلم بروکلی، پیاز، سیر، کاهو، کدو، بادام و فندق و عدس را در رژیم غذایی خود قرار دهند. مصرف میوههایی مانند خیار، سیب درختی، گلابی، انار ترش یا ملس، شاه توت، زرشک، ذغال اخته و آلبالو نیز برای این بیماران مفید است.
متخصص و مدرس طب ایرانی گفت: یکی از راههای کاهش قند خون، تحرک زیاد و ترجیحاً ورزش و روزانه ۳۰ دقیقه تا یک ساعت پیاده روی است که تا ۳۰ درصد قند خون را کاهش خواهد داد.
ثبت دیدگاه