به گزارش خبرساز ایران، عظیمی، وکیل پایه یک دادگستری و خبرنگار حوزه های حقوقی و معلولان، در این نشست صمیمانه که عصر دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ در دفتر ورامین نوشآبادی نماینده مجلس برگزار شد، یکی از مهمترین دغدغه های جامعه معلولان را موضوعات معیشتی عنوان کرد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر ماده ۲۷ قانون حمایت از معلولان که طبق آن «دولت مکلف است کمک هزینه معیشت افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدیدِ فاقد شغل و درآمد را به میزان حداقل دستمزد سالانه تعیین و اعتبار مشخص را در بودجه سنواتی کشور مشخص کند»، اجرایی نمیشود.
این خبرنگار نابینا افزود: متأسفانه اکثر معلولان با معضل اشتغال رو به رو هستند و این در حالی است که علاوه بر هزینههای عادی زندگی، هزینههای مضاعفی از قبیل دارو و درمان، تجهیزات توانبخشی و… را نیز به دوش میکشند.
وی ضمن گلایه از پایین بودن میزان مستمری این قشر جامعه، بیان کرد: تا ابتدای سال گذشته، مبلغ ۳۵۰ هزار تومان به عنوان مستمری به معلولان پرداخت میشد که پس از دو مرتبه افزایش در سال گذشته، این رقم به ترتیب به ۴۴۰ هزار تومان و ۵۴۶ هزار تومان و پس از اعمال ۲۰ درصد افزایش در فروردین ماه سال جاری، این رقم نهایتا به ۶۵۵ هزار تومان رسید که به هیچ وجه پاسخگوی نیازهای بیشمار معلولان نبوده و فاصله زیادی با میزان تصریح شده در قانون دارد.
عظیمی در ادامه، از حذف ردیف بودجه قانون حمایت از معلولان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ و ادغام با بودجه سازمان بهزیستی، به شدت انتقاد و تأکید کرد: این امر، ضمانت اجرای قانون مزبور را تحت الشعاع قرار داده و نظارت بر اجرای آن را عملاً غیرممکن خواهد کرد.
نوشآبادی که به عنوان نماینده مردم در مجلس، وظیفه اصلی تصویب قانون و بودجه کل کشور را بر عهده دارد، در پاسخ به انتقادات مطرح شده این خبرنگار نابینا، کمبود بودجه را دلیل عدم برآورده شدن مطالبات این قشر دانست و قبول نکرد که حتی ترمیم و تقویت لوایح ناکارآمد دولت و نظارت بر اجرای قوانین مصوب نیز برعهده مجلس شورای اسلامی است!
ثبت دیدگاه