حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

شنبه, ۸ دی , ۱۴۰۳ 27 جماد ثاني 1446 Saturday, 28 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 6679 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1×
آثار قطعی اینترنت بر زندگی معلولان
19 آبان 1401 - 8:20
1
نقد خبرساز/ فرزانه عظیمی(غزل) خبرنگار، وکیل پایه یک دادگستری و فعال اجتماعی امور معلولان که نابیناست، در نقدی اختصاصی، از آثار قطعی اینترنت بر زندگی معلولان نوشته است.
پ
پ

به گزارش خبرساز ایران، این خبرنگار نابینا نوشته است:

«استفاده گسترده از اینترنت و ظهور شبکه‌های اجتماعی، در سال‌های اخیر، زندگی اقشار مختلف جامعه را دچار تحولات اساسی کرده، تا جایی که در بسیاری از مواقع، انجام امور روزمره و حتی معیشت افراد به اینترنت وابسته بوده و گذران زندگی بدون وجود آن، غیرممکن است.

اما قشر دیگری که دچار آسیب‌های جدی شده و در تصمیم‌گیری برای ایجاد اختلال شدید اینترنت بین‌الملل، توجهی به آنان نشده و صدای اعتراضشان نیز کم‌تر شنیده‌شده است، افراد دارای معلولیت هستند.

افراد دارای معلولیت‌های جسمی، به دلیل عدم مناسب‌سازی معابر، اماکن تفریحی، فرهنگی و ورزشی، امکان کم‌تری برای حضور در جامعه داشته و اینترنت، نقش بسزایی در برقراری ارتباط آنان با جامعه دارد که این روزها با اختلال شدید اینترنت و پیام‌رسان‌ها، در برقراری ارتباط دچار دردسرهای عمده و خانه‌نشینی شده‌اند.

ناشنوایان نیز که برقراری ارتباطشان تنها از طریق تصویر میسر می‌شود، با اختلال اینترنت و فیلترینگ گسترده شبکه‌های اجتماعی، دچار بحران‌های جدی شده‌اند.

نابینایان نیز که با ظهور اینترنت، استفاده از نرم‌افزارهای مختلفی برایشان فراهم شده بود که نقش بسزایی در کسب استقلال فردی‎شان داشت، با اختلالات شدید اینترنت بین‌الملل، مجدداً استقلال نسبی خویش را از دست داده و به اطرافیانشان وابسته شده‌اند.

نرم‌افزارهایی نظیر مسیریاب‌ها، نرم‌افزارهای تشخیص رنگ، تشخیص متن، توصیف عکس، تشخیص پول، صفحه‎خوان‎ها از دسترس نابینایان خارج شده؛ درست مانند نرم‌افزار «چشم‌های من باش» که از طریق تماس تصویری، فرد نابینا را به یک داوطلب بینا متصل کرده و فرد نابینا می‌تواند در مواقع نیاز، به این صورت، از فرد بینا کمک بگیرد.

از سوی دیگر، بسیاری از پیام‌رسان‌های داخلی، برای نابینایان مناسب‌سازی نشده و امکان حضور این قشر در این پیام‌رسان‌های بومی وجود ندارد.

فیلترینگ شدید پیام‌رسان‌های بین‌المللی نیز نابینایان را با چالش‌های عمده جهت حضور در این پیام‌رسان‌ها مواجه کرده است.

ازاین‌رو، نابینایان که هم‎چنان به دلیل عدم مناسب‌سازی اماکن فیزیکی، امکان کم‌تری برای برقراری ارتباط به‌صورت فیزیکی با جامعه داشتند، این روزها برای برقراری ارتباط به‌صورت مجازی نیز با چالش‌های جدی مواجه‌اند.

لذا امید است که مسئولان و تصمیم‌گیرندگان، با آگاهی بیش‌تری از این‌که تصمیم‌ها و سیاست‌هایشان چه آثار مادی و معنوی و روانی‌ای بر اقشار مختلف جامعه دارد، به اعمال سیاست‌های خود بپردازند».

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.