حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

شنبه, ۸ دی , ۱۴۰۳ 27 جماد ثاني 1446 Saturday, 28 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 6679 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1×
رئیسی درباره فضای مجازی چه می گوید؟/ از فراخوان در اینستاگرام تا ایده اینترنت رایگان
23 خرداد 1400 - 15:17
4
برای اینکه مشخص شود نظرات رئیسی درباره نحوه مواجهه با فضای مجازی فانتزی نبوده و قائل به تصمیمات خلق الساعه و بدون هم اندیشی و دوراندیشی نیست، می توان به ماجرای برخورد با نامه نگاری جواد جاویدنیا معاون قضائی دادگستری استان اشاره کرد.
پ
پ

به گزارش خبرساز ایران، از آنجا که عدم وحدت نظر و تصمیم درباره نوع مواجهه با بخش های مختلف فضای مجازی باعث بیم و نگرانی مردم بوده است، همین موضوع در برهه های مختلف از جمله ایام انتخابات نیز کانون توجه مردم، رسانه و کاندیداهای انتخابات بوده است تا مشخص شود این افراد درباره فضای مجازی چه در سر دارند.

در جریان برگزاری مناظره های انتخاباتی و سایر برنامه های تبلیغاتی،دو نماینده جریان اصلاح طلب هجمه و تهمت های سنگینی را متوجه آیت الله سیدابراهیم رئیسی کرده اند که در جریان این هجمه و تهمت ها بعضا دچار گاف های متعددی هم شده اند.

آنها در شیوه ای نخ نما که یادآور سخنان و ادعاهای حسن روحانی در دوره های پیشین انتخابات بود، برای جلب نظر مردم مدعی می شدند که اگر به ما رأی ندهید، کسانی بر مسند امور خواهند آمد که قطعا به دنبال فیلترینگ و انسداد فضای مجازی و محدود کردن مردم هستند.

این تندروی اصلاح طلبان در حمله به رئیسی تا جایی پیش رفت که برخی از رسانه های آنها مدعی شدند فیلتر شدن تلگرام در اردیبهشت ۹۷ و در زمان ریاست رئیسی بر قوه قضائیه فیلتر شده است در حالی که رئیسی ۱۰ ماه بعد از این اتفاق یعنی در ۱۵ اسفند ۹۷ به عنوان رئیس قوه قضائیه منصوب شده است.

نگاهی به برخی نظرات رئیس فعلی قوه قضائیه در دوره علی از زمان انتصاب تاکنون می تواند نگرش اصلی وی به این موضوع حتی قبل از ورود به عرصه انتخابات را بیشتر نمایان کند.

۲۵ خرداد ۹۸ تنها سه ماه پس از انتساب آیت الله رئیسی به عنوان رئیس قوه قضائیه، او با انتشار فراخوانی خطاب به مردم و نخبگان از آنها خواست در دوره تحول قوه قضائیه مشارکت کنند.

اگرچه هدف نهایی این فراخوان، درخواست همکاری و مشارکت برای این تحول بود اما بخشی از نگاه و بیان رئیسی در این فراخوان معطوف به مقوله فضای مجازی بود و درباره آن گفت: 

* امروزه با گسترش دسترسی‌های ارتباطاتی، فارغ از چارچوبهای سنتیِ خشک و دیوان‌سالارانه، فضای مجازی و رسانه‌های‌ اجتماعی به فرصتی بزرگ برای کم ‌کردن فاصله‌های زمانی و مکانی در ارتباطات و به اشتراک‌گذاری نظرات تبدیل شده است.

* از این فرصت باید برای دریافت نظرات مردم و نخبگان از «ایده تا بازخورد» به بهترین نحو استفاده کرد.

 * آسیبهای فضای مجازی ــ که در جای خود باید به‌طور جدی دنبال و رفع شود ــ نباید ما مسئولان را دچار خطای محاسباتی کند و موجب شود که خود را از فرصت کم‌نظیر ارتباط با مردم در این بستر محروم کنیم. به‌تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی باید از فرصت باارزش فضای مجازی استفاده کرد و با اطلاع از نظرات و سؤالهای افکار عمومی، یک حضور مؤثر و جریان‌ساز را به‌نفع مردم رقم زد.

رئیس قوه قضائیه همچنین در فواصل مختلف و به فراخور موضوع، نظراتی درباره موضوع فضای مجازی داشته که جدیدترین نظرات وی مربوط به فعالیتهای انتخاباتی در ماه اخیر است: 

او روز ۱۵ خرداد در گفتگویی رادیویی  در پاسخ به سوالی درباره برنامه دولت برای عرضه اینترنت رایگان گفت: اینترنت و فضای مجازی مانند برق و تلفن از مهم‌ترین ساخته‌های دست بشر است که زندگی مردم را تحت تأثیر قرار داده است. البته سرعت و گستره فراگیری اینترنت نسبت به دیگر ساخته‌های بشری بیشتر است و امروز می‌بینیم که بسیاری از امور زندگی شهری و روستایی و باسواد و بی‌سواد و زن و مرد و پیر و جوان و کودکان در فضای سایبری انجام می‌شود.

وی ادامه داد: برخی اقشار در جامعه امکان پرداخت هزینه اینترنت را ندارند و ما برای تأمین نیازها و تسهیل دسترسی آنها به اینترنت و فضای سایبر، یک میزان حداقلی از اینترنت را به صورت رایگان ارائه می‌دهیم.

وی با اشاره به فعالیت زنان و مردان در تولید محتوا در فضای مجازی گفت: امروز می‌بینیم یک معلم بسته آموزشی ایجاد می‌کند یا یک خانم خانه دار آموزش آشپزی می‌دهد اما درآمد آن به جیب دیگران می‌رود.  عدالت ایجاب می‌کند تا سازوکاری طراحی کنیم که درآمد حاصل از این نوع اشتغال به کسانی برسد که در این حوزه فعالیت دارند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم با اشاره به فقدان زیرساخت‌های لازم برای توسعه و تقویت فضای مجازی گفت که دولت آینده تأمین زیرساخت‌ها و اجرا طرح‌هایی چون تخصیص اینترنت تخصصی به اقشار خاص را پیگیری می‌کند.

رئیسی در ادامه برنامه های انتخاباتی خود، چهارشنبه گذشته ۱۹ خرداد نیز به مسجد دانشگاه تهران رفت و پاسخگوی سوالات دانشجویان بود. وی در پاسخ به سؤال دانشجویی درباره دیدگاهش در خصوص فضای مجازی اظهار داشت: فضای مجازی بهترین ظرفیت برای نظارت ملت بر دولت است.

وی ادامه داد: اینترنت و فضای مجازی از مهم‌ترین ساخته‌های بشر است که با سرعتی بیش از دیگر اختراعات و ابداعات لایه‌های زندگی مردم را تحت تأثیر قرار داده است. زیرساخت‌های فضای مجازی باید متناسب با گستره آن توسعه یابند و در صورت اعتماد مردم این کار در دولت آینده پیگیری خواهد شد. فضای مجازی یک فضای مهم برای کار و درآمدزایی است و امروز هند و پاکستان به اندازه پول نفت برخی کشورها از اقتصاد فضای مجازی درآمد کسب می‌کنند.

اما برای اینکه مشخص شود نظرات رئیسی درباره نحوه مواجهه با فضای مجازی فانتزی نبوده و قائل به تصمیمات خلق الساعه و بدون هم اندیشی و دوراندیشی نیست، می توان به ماجرای برخورد با نامه نگاری جواد جاویدنیا معاون قضائی دادگستری استان اشاره کرد.

هفته های گذشته انتشار تصویر نامه ای منتسب به جاویدنیا مبنی بر درخواست برای فیلترینگ اینستاگرام به سرعت به خبر اول بسیاری از رسانه ها تبدیل شد اما مرکز رسانه قوه قضائیه به سرعت اعلام کرد همان روزی که این نامه از سوی این فرد صادرشده، از سوی حشمتی رئیس کل دادگستری استان تهران بلااثر شده است.

همچنین اعلام شد جاویدنیا به علت انجام این اقدام غیرقانونی تحت تعقیب دادسرای انتظامی قضات نیز قرار گرفته است تا نشان دهد قوه قضائیه برای برخورد با رویه و اقدام خلاف در درون خود نیز به سرعت وارد عمل می شود و شاید همین رویکرد جدید در واکنش سریع و اطلاع رسانی به موقع نسبت به موضوعاتی که جو روانی جامعه را درگیر کرده است، یکی از دلایل تغییر نگاه ها به قوه قضائیه در دوره ریاست آیت الله رئیسی بوده است. 

منبع: تسنیم

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.