حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

دوشنبه, ۱۷ دی , ۱۴۰۳ 7 رجب 1446 Monday, 6 January , 2025 ساعت 14:16:25 تعداد کل نوشته ها : 6679 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 1×
از افسردگی تا آلزامیر؛ شایع‌ترین اختلالات روانپزشکی در سالمندی!
17 شهریور 1401 - 13:30
2
سالمندی یکی از مراحل طبیعی زندگی است که ویژگی‌های خاص خودش را دارد و می‌تواند با کاهش توانایی ذهنی و بدنی همراه باشد.
پ
پ

به گزارش خبرساز ایران، ابتلا به بیماری‌های مزمن و حاد، مصرف همزمان چند دارو، بازنشستگی، کاهش منابع مالی و منزلت اجتماعی و از دست دادن دوستان از عوامل استرس‌زا برای سالمندان هستند که می‌توانند آنها را با بیماری‌های روانپزشکی روبرو کنند.

با توجه به مطالعات انجام شده حدود ۲۵ درصد سالمندان دارای علائم بارز بیماری‌های روانپزشکی هستند.

آنها به احتمال زیاد نمی‌توانند برای درمان سلامت روان خود نقش فعال داشته باشند و حتی ممکن است به میزان حمایت و کمک متفاوتی از اطرافیان نیاز داشته باشند.

مهم‌ترین علائم افسردگی در سالمندان عبارت است از پایین آمدن سطح انرژی و تمرکز، به هم خوردن ریتم خواب، پایین آمدن وزن و اشتها و سایر علائم مزمن بدنی مانند سرگیجه.

درمان روانپزشکی برای سالمندان باید با توجه به میزان سلامت روان، نیازهای جسمی، احساسی و اجتماعی آنها باشد. روانپزشک سالمندان باید تمام جوانب را برای درمان در نظر بگیرد و به سایر اعضای خانواده آموزش‌های لازم برای حمایت از سالمند در مدیریت موقعیت‌های پیچیده احساسی را بدهد.

 متداول‌ترین اختلالات روانپزشکی سالمندان عبارتند از افسردگی، اختلال شناختی، ترس و فوبیا، سوءمصرف مواد مخدر و زوال عقل.

اغلب اختلالات روانپزشکی در سالمندان قابل پیشگیری است و در صورت تشخیص به موقع می‌توان از پیشرفت اختلال جلوگیری کرد و قابل درمان است، به خصوص زوال عقل در صورت تشخیص سریع و درمان به موقع می‌تواند روند کاهشی پیدا کند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.