به گزارش خبرساز ایران، غذاهای جوع آور آن دسته از غذا هایی هستند که با خوردنشان بیشتر گرسنه می شویم تا سیر. حقیقت این است که احساس گرسنگی در این مورد ارتباط چندانی با مقدار مواد غذایی ندارد، بلکه موضوع کیفیت همان غذایی است که می خوریم. غذا های بی شماری، حتی آن دسته از غذا های سالم، کمبود فیبر و برخی پروتئین های خاص دارند و به همین دلیل است که فرد حتی پس از مصرف اینگونه مواد غذایی همچنان احساس گرسنگی می کند.
از سوی دیگر نیز مهم این است که چه غذاهایی به جای این گونه مواد غذایی مصرف کنیم که درواقع اثری عکس آن ها داشته باشند و حس کنید که سیر شده اید. با ما همراه باشید تا این مسئله را برایتان حل کنیم.
۱) سیب زمینی سرخ کرده
سیب زمینی سرخ کرده را می توان سردسته ی غذا های جوع آور دانست. سیب زمینی سرخ کرده سرشار از روغن و نمک است و به هرمون های سیستم گوارشی آسیب می رساند، یا اگر دقیق تر بگوییم مان هرمون هایی که موجب احساس سیری ما می شوند. حالا تصور کنید به این غذا سس گوجه هم اضافه کنیم. گرچه طعم لذیذی خواهد داشت، اما سس گوجه به تنهایی حاوی میزان بسیار زیادی فروکتوز است که تأثیر مثبتی بر احساس سیری ما نخواهد داشت.
البته به یاد داشته باشید منظورمان این نیست که باید خودتان را از سیب زمینی محروم کنید، بلکه بهتر است سیب زمینی پخته مصرف کنید، نه سرخ شده. بدین ترتیب میزان بیشتری ویتامین و نشاسته ی مقاوم را وارد بدن خود می کنید، موادی که مثل فیبر عمل می کنند و باعث سیری می شوند و دیگر نیازی نخواهد بود که کالری بیشتری وارد بدنتان کنید.
۲) آب پرتقال
دومین مورد از غذا های جوع آور آب پرتقال است. تصور عام بر این است که روزانه با یک لیوان آب پرتقال زندگی سالم تری را در پیش می گیرند، اما مسئله این است که آب پرتقال موجب گرسنگی است. زیرا موادی را که موجب سیری هستند، همچون فیبر، نمی توان در آب پرتقال یافت. همچنین آب پرتقال قند خون را مصرف می کند که باعث می شود انرژی تان از دست برود و احساس گرسنگی کنید؛ بنابراین می توانید یک لیوان آب همراه تکه ای میوه در آن را جایگزین این آب میوه کنید.
۳) ماست کم چرب
مورد بعدی غذا های جوع آور ماست است، خصوصاً ماست کم چرب. ماست کم چرب در نظر همگان یکی از مواد غذایی بسیار سالم است، اما این مورد نیز همچون دو مورد قبل کمکی به رفع گرسنگی نمی کند و خود موجب گرسنگی است؛ بنابراین هنگام خرید این محصول لبنی حسابی دقت کنید و از مصرف ماست پرکالری نیز بپرهیزید. شایان ذکر است ماست چکیده به قدر کافی پروتئین دارد که نیاز بدن را رفع کند.
۴) گرانولا بار
گرانولا بار را خیلی ها اسنکی سبک می شناسند از دیگر موارد غذاهای جوع آور است و خوردنش احساس گرسنگی بیشتری در پی دارد. درست است که گرانولا بار حاوی کالری پایینی است، اما اگر از دستور پخت قدیمی آن استفاده می کنید بهتر است بدانید که سرشار از شکر و روغن است؛ بنابراین می توانید به جای این اسنک، پاپکورن بخورید. پاپکورن یکی از مواد غذایی شکم پرکن است که کالری چندان زیادی هم ندارد. فقط به یاد داشته باشید که اگر می خواهید خودتان پاپکورن درست کنید نباید روغن زیادی به کار ببرید.
۵) پنیر
پروتئینی در شیر به نام کازئین باعث می شد که در کودکی هرگاه شیر می خوریم سیر نشویم. پنیر و بسیاری دیگر از مواد لبنی هم دقیقاً همین اثر را بر بزرگسالان دارد. اما یکی از انواع پنیر که به «پنیر کاتیج» معروف است کالری بسیار پایینی دارد، اما غنی از پروتئین است. اثر این پنیر را می توان مشابه تخم مرغ دانست.
۶) املت بدون زرده تخم مرغ
زرده تخم مرغ را فراموش نکنید. برخی هنگام طبخ املت فقط از سفیده تخم مرغ استفاده می کنند، غافل از اینکه زرده تخم مرغ باعث می شود مدت بیشتری سیر باشید و همچنین سایر مواد مغذی تخم مرغ را هم از آن دریافت کنید.
۷) سس سالاد
سس سالاد نیز یکی دیگر از غذا های جوع آور است. حتی آن دسته از سس های مخصوص سالاد که بدون چربی هستند هم به قدر کافی نمک و شک دارند تا طعم خوبی داشته باشند. اما آنقدر به مصرف سس زیاد عادت داریم که تمام سطح کاهو را با سس می پوشانیم. بهتر این است که سالاد را بدون سس مصرف کنیم و اینکه روی سالاد مقداری پروتئین، همچون گوشت یا ماهی، بگذاریم.
۸) آدامس
افراد بسیاری به این خیال آدامس می جوند که به خاطر جویدن مدام ذهن شان دیگر فکر غذا نمی افتد. اما جالب است بدانید که این ترفند دقیقاً نتیجه ی عکس دارد. از آنجایی که شیره ی معده باعث می شود احساس گرسنگی کنید بهتر است مواد مغذی ساده مصرف کنید تا سیر شوید. اگر دلتان خواست غذای سبکی بخورید، آجیل، همچون بادام و گردو، انتخاب مناسبی است.
بادام و گردو نه تنها موادی مغذی و سالم و سرشار از پروتئین و چربی هستند، بلکه حتماً باید بسیار آن ها را جوید (مثل آدامس). بادام را حداقل باید ۴۰ بار بجوید، بدین ترتیب اثر سیرکنندگی اش به مراتب بیشتر از موقعی خواهد بود که با چند بار جویدن آن را می بلعید.
۹) سیب
میوه ها بی شک جزء مواد غذایی به حساب می آیند که تأثیر بسیاری در سیری دارند، اما سیب در این میان استثناست. با این حال کافی است بدانید که هرگز نباید سیب را به تنهایی مصرف کنید. چراکه برای هضم سیب بدن باید قند بسوزاند و در نتیجه خیلی سریع احساس گرسنگی می کنید؛ بنابراین سیب را بهتر است همراه مواد پرپروتئین مثل آجیل یا مواد دیگر مصرف کنید.
۱۰ )بیگِل
بیگِل کلوچه ای ساده و خوش طعم است که فیبر و مواد مغذی چندانی ندارد، یعنی موجب افزایش قند خون نمی شود؛ بنابراین می توانید آن را با پروتئین های دیگر، یا مثلاً با تخم مرغ مصرف کنید.
۱۱) غلات صبحانه
غلات صبحانه دارای مواد قندی یا قند های مصنوعی است و فیبر و پروتئین چندانی ندارد، اما صبحانه باید به حدی مغذی باشد که قند بدن خون را طی روز تأمین کند. حتی غلات صبحانه های رژیمی هم کالری پایین و فیبر ناچیزی دارند. غلات دیگر همچون بلغور جو دوسر جایگزین مناسبی است، چرا که حاوی فیبر بالاست.
۱۲) برخی غذاهای آماده آسیایی
برخی رستوران های آسیایی در تهیه غذاهایشان از طعم دهنده مونوسدیم گلوتامات استفاده می کنند که حتی بعد از خوردن چنان غذا هایی همچنان احساس گرسنگی می کنید.
ثبت دیدگاه